Edirne'de büyük buluşma
Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Kitap Fuarında büyük buluşma gerçekleşti. Uğur Dündar ile birlikte ünlü yazarlar Edirne'nin konuğu oldu. Belediye Başkanı Recep Gürkan, 'Edirne, kültür ve sanat kenti olduğunu bir kez daha göstermiştir' dedi.
Edirne Belediye Başkanlığı tarafından bu yıl 4.ncüsü düzenlenen Kitap Fuarı ünlü konukları ile kapılarını açtı. Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayında yapılan açılışa Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu, İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Erdin Bircan, Okan Gaytancıoğlu ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.
Kitap Fuarının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Recep Gürkan, “ bu yıl 4.cüsünün açılışını yapıyoruz. İlk başladığımızda Edirne’de kitap fuarı olur mu dediler? Olur dedik? Kimse gelmez dediler. Gelir dedik. İlk başta yayınevlerini tek tek arayarak başladık ve Edirne’yi anlattık. Geldiğimizde nokta da görüyoruz ki, bu gün 41 yayınevi ve bir çok yazar katılıyor. Demek ki doğru bir iş yapmışız. Bu yıl yer azlığı nedeni ile 115 yayınevinden sadece 41 tanesini kabul ettik. İlgi gösteren tüm yayınevlerine teşekkür ediyorum. Gelecek yıl daha geniş olacak. Bu yıl 90 yazarımız gelecek ve hepsinin imza günleri ve söyleşiler olacak. Yerel yönetimlerin tek görevi çiçek ekmek, alt yapı, kaldırım yapmak değil. Bir görevi de sanatı, kültürü geleceğe taşımaktır. Bu gün geldiğimizde noktada çok mutluyuz ve burada herkesi görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın, Edirne’de hangi siyasi görüşten, hangi inançtan, hangi etnik kökenden olursa olsun Atatürkçüdür” dedi.
Vali Yardımcısı Mustafa Karslıoğlu ise yaptığı konuşmada, kitap fuarının önemine dikkat çekerek, Edirne’de kitap fuarının kabul gördüğünü söyledi.
“İŞSİZ KALDIĞIM GÜNLER OLDU”
Fuarın onur konuğu olan araştırmacı yazar Uğur Dündar yaptığı konuşmada, “ Edirne’de kitap fuarının düşünülmesi ve bu yıl 4.sünün yapılması takdire değer bir çaba. Edirnelilerin ilgi göstermesi de Edirne’nin güzel bir örneği. Edirne benim aklımda hep güzel yer etmiştir. Ben AKP iktidarı sayesinde yazar oldum. Eskinden televizyoncuydum. Bir gün geldi yönetim tarafından televizyonculuk yapmam engellendi, uzun bir süre işsiz kaldım ve daha sonra Sözcü Gazetesinde yazmaya başladım. Şimdi kitap fuarlarında benim önümde de kuyruklar oluşuyor. Gençlere tavsiyem şu. Anılarını hep yazsızlar. Gelecekte ne olacağı belli olmaz. Bir anı defterim olsaydı, belki şu an 6 değil, daha fazla kitabım olurdu. Herkes bir şeyler yazmalı ve herkesin keşfedilmesi gereken bir tarafı vardır” dedi.
Konuşmalardan sonra ise kurdele kesildi ve yazarlar kitaplarını imzaladı.
Beyazıt Sansı/Özlem Ceylan