Edirne ziyaretine özel jest: 'Payitaht Sertifikası' ilgi görüyor

Edirne Yedi Yol Ağzı Esnafları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Necat Yavuz, kente gelen ziyaretçilere hoş bir hatıra bırakmak amacıyla hayata geçirdikleri 'Payitaht Edirne Sertifikası' uygulamasının ilgi görmeye devam ettiğini söyledi.

Edirne ziyaretine özel jest: 'Payitaht Sertifikası' ilgi görüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaklaşık 8 yıldır sürdürülen uygulama kapsamında Edirne’yi ziyaret eden, kentin tarihi noktalarını gezen ve yöresel lezzetlerini tadan misafirlere sembolik bir sertifika veriliyor. Bugüne kadar 18 bin 566 ziyaretçinin bu sertifikayla Edirne anısını “tescillediklerini” belirten Yavuz, sertifikanın ziyaretçiler için küçük ama anlamlı bir hatıra olduğunu söyledi.

Edirne’ye ilk kez gelen misafirlere bu belgeyi verdiklerini belirten Yavuz, Onlar için özel bir anı olduğunu hatta sadece bu sertifika nedeniyle yıllar sonra tekrar Edirne’ye gelenlerin olduğunu vurguladı.

Türkiye genelinde benzer bir uygulamanın olmadığını vurgulayan Yavuz, misafirlerin kentten mutlu ayrılmasının hem Edirne turizmi hem de esnaf açısından önemli olduğuna dikkat çekti. Uygulamanın, kente gelen ziyaretçilerle duygusal bir bağ kurulmasına katkı sağladığını belirten Yavuz, bu uygulamayı hayata geçirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.