Edirne Turizmine Turizmci bakışı

* Vali Hasan Duruer, "Edirne arabesk bir şehir. Dışarıdan aşı gerekiyor", * Başkan Recep Gürkan, "Eksiklerimizin farkındayız", * Başaran Ulusoy, "Bu kente borcumuz var"

Edirne Turizmine Turizmci bakışı
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Edirne Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen ve Türsab üyelerinin katıldığı Edirne gezisinde, turizm ele  alındı. Edirne’nin turizm geleceği ile ilgili önderi ve isteklerini belirlemek için şehir gezisi yapan Türsab üyeleri daha sonra Başkan Başaran  Ulusoy’un da katıldığı yemekte değerlendirme yaptı.

Lalezar restaurantta düzenlenen toplantıya Vali Hasan Duruer, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türsab Başkanı Başaran Ulusoy, turizm sektöründe faaliyet gösteren işletme sahipleri katıldı.

“EDİRNE İÇİN SIRTIMDA TAŞIMAYA HAZIRIM”

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne’nin master planını hazırladıklarını söyledi. Başkan Gürkan, “Tabii bu işi profesyonellerle yapacağız ve Edirne’nin  master planı olacak. Bu gün burada bulunan herkes benim için çok değerli. Kapılarımız hepinize açık. Edirne için kim katkı yapacaksa sırtımda taşımaya hazırım. Yani ticarette olduğu gibi açık çek veriyorum. Ticaretten anlamam, kendi paramı bile yönetemem, gerçi param da yok ama elimizde Edirne gibi bir hazine var. Sayın Valimizin birikimi, sizlerin desteği ile Edirne hak ettiği yere gelecektir. Şu an da eski elektrik fabrikamız için proje çalışması yapıyoruz ve bu konuda Türsab başkanımızdan destek bekliyoruz.” dedi.

“EDİRNE KİTABI BASTIRILACAK”

Edirne’ye borçları olduğunu belirten Türsab Başkanı Başaran Ulusoy, Edirne tanıtımına katkı sağlayacak 25 bin adet  kitap basılacağını söyledi. Edirne’ye borçları olduğunu belirten Başaran, “Bu kente borcumuz var. Üzerimize düşeni yapacağız. Çünkü Edirne sadece ciğeri ile değil, tüm yönleri ile konuşulmalı. Burada bir gün değil daha fazla gün geçirilmeli. Onun için  her şeyin konuşulması, Edirne’nin turizmde hak ettiği yeri nasıl alacağının planları yapılmalı. Edirne’de geniş araziler var ve bundan sonra binalar yatay yapılmalı, tarihi eserler binalara kurban edilmemelidir. Kültür varlıkları korunmalı ve tanıtılmalıdır. Yani Edirne daha fazla konuşulmalıdır. Bütün eserleri dili var ve korunmak istiyorlar. Edirne Kültür başkenti, Gastronomi başkenti olmalı. Bunun için çalışmalar yapıyoruz ve bu kente karşı olan borcumuz ödemeye çalışıyoruz” dedi.

“DIŞARIDAN AŞI GEREKLİ”

Edirne’ye ilk atandığında kendisine Edirne’nin nasıl bir şehir olduğunu sorusu geldiğini belirten Vali Hasan Duruer, “Edirne arabesk bir şehir dedim. Çünkü kaldırımı ile, elektrik kablosu ile tabelaları ile tam bir arabesk şehir görünümünde. Tabii Edirne’de müteşebbis olmadığını da gördüm.  Edirne kendi dinamikleri ile ayakta duramıyor. Edirne’ye dışarıdan aşı gerekli ama sevindiğim konu yapılar Edirne’yi çok boğmamış. Valilik olarak tanıtım konusunda bir çok çalışma yapıyoruz. Öncelik Tunca nehri olmak üzere Meriç nehrinde de su sporlarının yapılması için çalışmalarımız var. Saat kulesi çevresinde bir arkeoloji müzesi düşünüyoruz. Tabii daha önce yerel irade eksikliği olduğu için bazı projeleri hayata geçiremiyorduk. Şimdi çok daha rahat çalışma olanağı bulduk. Edirne kısa sürede hak ettiği yere gelecektir” dedi.

Toplantı daha sonra sorun ve çözüm önerileri ile devam etti.