DSİ kendine Müslüman!

DSİ, sosyal tesis alanının önünü bend yapıyor, başkaları bakıyor.

DSİ kendine Müslüman!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

DSİ, sosyal tesis alanının önünü bend yapıyor, başkaları bakıyor.

5 Milyon Tl. harcanmasına rağmen bir işe yaramayan yatak temizleme çalışmaları sonrasında Meriç yatağından çıkan kumları nehir kenarına dolduran firma, bir çok tarla sahibini mağdur ederken, DSİ 11. Bölge Müdürlüğü, sosyal tesislerinin kenarına yığılan kumlardan faydalanmayı bildi.

Tesis kenarına yığılan kumlar sayesinde yeni alan kazanan DSİ, şimdi de kumların kayıp gitmemesi için tesis önüne taş ile bend yapıyor.

VATANDAŞ NE YAPSIN?

Tarlarının kenarlarının kum tepeleri ile dolduğunu belirten Meriç nehri kenarındaki tarla sahipleri, "Tarlalarımızın kenarları kum ile dolduruldu. Sulama yapamıyoruz. En küçük bir taşkında tarlalarımız kum ile dolacak. DSİ sosyal tesisleri önündeki alana kumlar zarar vermesin diye taş ile bend yapıyor. Peki biz ne olacağız? Su kumları götürüyor, yapılan bütün yatırım boşuna oldu. 5 milyon Tl. suya gömüldü. Şimdi zararı biz çekiyoruz. Dua ediyoruz ki taşkın olmasın yoksa hepimizin tarlaları kum içinde kalacak. Bazı arkadaşlarımız zaten mahkemeye müracaat etti. Sonucu bekliyoruz" dediler.

TUNCA KÖPRÜSÜ ALTI NE OLACAK?

Kendi sosyal tesisi önüne yürüyüş yolu yapan, kumlar için özel bend çeken DSİ 11. Bölge Müdürlüğünün Tunca köprüsü altındaki rezalete seyirci kaldığını belirten vatandaşlar, "Aylardır köprü ayakları çöplük gibi. Köprü ayaklarının olduğu yer çamur deryası olmuş ama nedense buraları temizlenmiyor. Her gün yüzlerce turist burada fotoğraf çektiriyor, bunları görecek makam yok mu?" dediler.