Dr. Sadık Ahmet MTAL, Köstence'de Edirne'yi gururlandırdı

Edirne Dr. Sadık Ahmet Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Romanya'nın Köstence kentinde düzenlenen Black Sea Fish Festival yemek yarışmasında elde ettikleri başarıyla Edirne'nin gururu oldu. Erasmus KA121-VET projesi kapsamında festivale katılan öğrenciler, 2 altın ve 2 gümüş madalya kazanarak kente büyük sevinçle döndü.

Dr. Sadık Ahmet MTAL, Köstence'de Edirne'yi gururlandırdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

      Dr. Sadık Ahmet Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Romanya’nın Köstence kentinde düzenlenen Black Sea Fish Festival yemek yarışmasında büyük başarı elde etti. Erasmus KA121-VET projesi kapsamında katıldıkları organizasyondan 2 altın ve 2 gümüş madalya ile dönen öğrenciler, Edirne’yi uluslararası alanda gururla temsil etti.

                Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğretmenlerinden Tanju Karabulut, ikincisi düzenlenen festivale dört öğrenciyle birlikte katıldıklarını belirterek şunları söyledi:

                “Edirne’mizi temsil etmek bizim için çok kıymetliydi. Elbette madalyalar çok değerli ama asıl önemlisi 9 ülkeden 200’ün üzerinde katılımcının yer aldığı böyle bir organizasyonda kültürlerarası etkileşimde bulunmak oldu. Öğrencilerimiz yabancı şeflerle tanışma, workshoplara katılma ve yeteneklerini geliştirme imkânı buldu. Bu deneyimin onların geleceğine çok büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz.”

                Öğretmenlerden Tuncay Ardalı da öğrencilerin performansının uluslararası alanda fark yarattığını vurguladı:

                “Gelecekte mesleklerine pozitif katkı sağlayacak”

                “Hazırlanan tabaklar, öğrencilerimizin dünya standartlarında olduğunu, hatta birçok ülkeden önde olduklarını gösterdi. Çocuklarımız için bu festival çok kıymetli bir deneyim oldu. Gelecek meslek hayatlarına pozitif katkı sağlayacak bir organizasyonu geride bıraktık.”

                Festivalde altın madalya kazanan öğrencilerden Ege Gelal, yarışmada levrek sarma hazırlayarak jüriyi etkilediğini belirtti:

                “Rakiplerim de levrek yaptı, bize verilen balığı en farklı şekilde nasıl değerlendirebiliriz diye düşündük. Altın madalya kazandım, çok mutluyum. Orada ünlü şeflerden eğitim alma fırsatı bulduk. Türkiye’mize ve Edirne’mize madalyalarla dönmek gurur verici. İleride restoran açmak ve ülkemizi uluslararası yarışmalarda temsil etmek istiyorum.”

                Bir diğer öğrenci Fikret Çağan Altın, “11. sınıf öğrencisiyim. 9 ülkeden gelen rakiplerimizle yarıştık. 2 altın ve 2 gümüş madalya kazandık. Hem şeflerle tanışma fırsatımız oldu hem de yeni iş bağlantıları kurduk. Üniversiteye hazırlanırken de bu deneyim bize katkı sağlayacak. Gelecekte farklı ve yaratıcı tabaklarla yarışmalara katılmak istiyorum” dedi.

                Yarışmaya katılan Buğra Öztürk ise, “Madalya kazanmanın yanında festival alanında kültürel etkileşim yaşamak bizim için çok kıymetliydi. Türkiye’den ve Avrupa’dan gelen öğrencilerle tanıştık, güzel bir deneyim elde ettik. Turizm üzerine aldığımız eğitim bizleri geleceğe hazırlıyor” ifadelerini kullandı.

                Öğrencilerden Oğulcan Çiftçi de yarışmada dereceye girdiğini hatırlatarak, “Beni en çok mutlu eden sektöre daha erken adım atabilme fırsatı. İleride otel mutfaklarında çalışmayı hedefliyorum” diye konuştu.

                “Asıl başarı kültürlerarası deneyim”

                Okul Müdürü İlhan Dinç, öğrencilerin yarışmadan sadece ödül değil, tecrübe ve vizyonla döndüklerini belirterek şunları kaydetti:

                “Çocuklarımız orada hem bilgi ve becerilerini uygulama fırsatı buldu hem de farklı kültürlerden öğrencilerle aynı ortamda bulunarak uluslararası deneyim kazandı. Bizim için madalyalardan daha önemlisi buydu. Öğrencilerimizin başarıya ulaşmasında en büyük etken, okulumuzu isteyerek tercih etmeleri. Yiyecek içecek, konaklama veya seyahat alanında çalışmak isteyen gençlerimiz bu bilinçle geliyor. Bu da başarıyı getiriyor. Türkiye genelinde ve uluslararası yarışmalarda elde ettiğimiz sonuçlar, hem okulumuzun hem de Edirne’nin tanıtımı açısından çok değerli. Emeğimizin karşılığını öğrencilerimizin başarısıyla almak bizleri gururlandırıyor.”

                Dr. Sadık Ahmet Turizm MTAL öğrencileri hem uluslararası platformda deneyim kazanarak kültürel etkileşim yaşayan hem de madalyalarla dönen öğrenciler, gelecekte turizm ve gastronomi alanında söz sahibi olma yolunda önemli deneyim kazanmış oldu.