Doğum mucizeleri konferansta anlatıldı
Türkiye Gazetesi Edirne bölge bayi tarafından, Hz. Muhammed'in (sav) doğum günü dolayısıyla Edirne, Kırklareli ve Lüleburgaz'da konferans düzenledi.
Türkiye Gazetesi Edirne bölge bayi tarafından, Hz. Muhammed'in (sav) doğum günü dolayısıyla Edirne, Kırklareli ve Lüleburgaz'da konferans düzenledi. düzenlenen konferanslara Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil ve Prof. Dr. Ramazan Ayvallı konuşmacı olarak katıldı.
Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan konferansta ilk konuşmayı yapan, Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi, Prof. Dr Ahmet Şimşirgil, Türklerde peygamber sevgisi üzerine konuştu. Prof. Dr. Şimşirgil, "Peygamber efendimizi sevmek ibadettir. Zira Kur-anı Kerim'de onu anamız dan, babamız dan, malımız dan, mülkümüz den fazla sevmemiz emrediliyor. Asıl olan o dur. Dolayısıyla onu tanımak, sevmek, onun sünneti seniyyesine uymakla olur. Gerçekten ashabı kiram onu sevmekte o kadar ileri gittiler ki, canlarını, mallarını onun yoluna feda ettiler. Çünkü onlar, onu gördüler" dedi.
Konferansta, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Ayvallı, "Peygamberimiz annesinin mübarek karnında altı aylıkken babası vefat etti ve yetim olarak dünyaya geldi. Peygamberimiz altı yaşındayken de annesini kaybetti, babadan yetimdi, anneden de öksüz kaldı. Peygamberimiz 25 yaşında Hazreti Hatice Efendimiz ile evlendi. 40 yaşında iken kendisine Peygamberlik gönderildi. Peygamber efendimiz doğmadan evvel dünyanın hali perişandı. Çin'de Konfiçyüzm, Hindistan'da Budizm, İran'da Mecusilik, ateşperestlik vardı, Mısır'da bozulmuş Tevrat'ın hükmü vardı. Arabistan'da da insanlık koyu bir karanlık içindeydi. Putlara tapıyorlardı, Beytullah'ın içine ve diğer yerlere yüzlerce put koymuşlardı. Kız çocukları diri diri toprağa gömülür kadınlar ticari eşya gibi satılıyordu. Onun teşrifi ile alem yeniden hayat buldu, bütün cihan aydınlandı" şeklinde konuştu.
Efendimizin doğduğu gece pek çok olağanüstü hal meydana geldiğini anlatan Ayvallı, şunları söyledi: "O gece Kabe-i Muazzama ve Mescid-i Haram'daki bütün putlar yüzüstü devrildi. Mecusilerin on asırdan beri yanan ateşleri aniden söndü, mukaddes sayılan Sana Gölü'nün suyu çekildi ve kurudu. Bin yıldan beri akmayan Semavi Nehri sularla dolarak akmaya başladı. İslam alimlerinin bildirdikleri gibi her peygamber kendi mekanı ve kavmine göre her bakımdan üstündür, ancak Efendimiz hepsinden daha üstündür."
Konferansın kapanış konuşmasını yapan Türkiye Gazetesi Edirne Bölge Bayi Müdürü Bayram Bıyıklı, "İlk olarak iki yıl önce böyle bir etkinlik düzenlemiştik, yine bu etkinliğimize değerli hocamız iştirak etmişlerdi, bu senede bizleri kırmadılar ve bizi şereflendirdiler. Gelecek yılda inşallah böyle etkinliklerde siz değerli misafirlerimizi tekrar aramızda görmek istiyoruz" dedi.