Demirkıran gündemi değerlendirdi

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Erhan Demirkıran, Edirne gündemine dair açıklamalarda bulundu. Koronavirüs salgını nedeniyle tedbir amaçlı kapanan sınır kapıları, üniversite öğrencilerinin ailelerinin yanına dönmesinin Edirne'deki ekonomiyi yavaşlattığını belirten Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Erhan Demirkıran, planlar dâhilinde esnaf ziyaretlerinde bulunduklarını söyledi.

Demirkıran gündemi değerlendirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Demirkıran; "Kapıların kapanmasıyla Edirne daha içine kapanık bir hal almaya başladı. Üniversite öğrencileri de pandemi nedeniyle gelemeyince esnaf zor duruma girdi." Dedi.

Saadet Partisi olarak yıllık, aylık ve haftalık planlamalar yaptıklarını belirten İl Başkanı Ali Erhan Demirkıran; "Teşkilat modeli olarak biz yıllık, aylık, haftalık planlar yaparız. Bunları da günlük olarak nasıl icra edeceksek hesap ederiz. Bunun tabi ki merkez ilçe olarak yüzde 50'lik bir ağırlığı var. Bizim ziyaret çerçevesinde esnaf ziyaretlerimiz var." Şeklinde konuştu.

Demikıran, Edirne'de vakıf mülkündeki esnafın kiralarının belirlenmesindeki kullanılan yöntemi eleştirdi. Bulgar ve Yunan vatandaşların Edirne'ye gelmediğinde ekonomik olarak esnafın zor günler geçirdiğini belirten İl Başkanı Ali Erhan Demirkıran; "Değirmenin suyu çekildi. Edirne'ye gelen yabancı turistler gelmemeye başladı. Ekonomimiz geçtiğimiz yıllardan beri kötü durumda ancak Edirne halkı covid-19 virüsüne kadar bundan etkilenmemişti, hatta bundan kar elde etmişti. Bulgar ve Yunan vatandaşları oradan buraya daha ucuz mallar alabilmek için geldiler. Edirne onlar için ucuz bir yerdi. Kapıların kapanmasıyla Edirne daha içine kapanık bir hal almaya başladı. Üniversite öğrencileri de pandemi nedeniyle gelemeyince esnaf zor duruma girdi. Edirne'de öğrenci sayısı çok yüksek, bu öğrenciler tüm ihtiyaçlarını esnaftan karşılıyorlardı." Dedi.

Trakya'da yaşanan kuraklık nedeniyle üreticinin zor durumda olduğunu belirten İl Başkanı Ali Erhan Demirkıran; "Yağışın az olmasından kaynaklanan ekinlerin azlığı çiftçilerimizi de zor duruma düşürdü. Geçen sene 500 kilo ekin alan bu yıl 200 aldığında sevindi. İnsanlar ayçiçeği hasat etmeye korkuyor. Mallar yüzde 35 zamlı. Çiftçinin de alım gücü çok düşük. Bu süreçte herkes fakirleşti ve değirmenin suyu kurumuş oldu. Eskiden çarşıya çıkan insanların ellerinde poşetler olurdu, şimdi herkes eli cebinde geziyor bu da insanların alışveriş yapamadığı anlamına geliyor. Herkes giderlerini kısmaya çalışıyor. Bankalardan yaptığı takviyeleri nasıl ödeyeceğini düşünüyor. " İfadelerini kullandı.

Ogün Kurkan