Debiler düşüyor

Tunca ve Meriç nehirlerinin geçtiğimiz hafta sonundan itibaren yükselen debilerinde düşüş sürüyor.

Debiler düşüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

 

 

DSİ'nin verilerine göre, sabah saatlerindeki ölçümlere göre Tunca Nehri'nde 12 metreküp/saniye, Meriç Nehri'nde ise 99 metreküp/saniye debi düşüşü belirlendi.

Özellikle taşması durumunda kent ile Karaağaç Mahallesi'nin bağlantısını kesen ve Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı'nı ulaşıma kapatan Meriç Nehri'nin debisindeki düşüş sevindirdi.

Meriç Nehri'nin debisinin hızla taşkın sınırı altına çekildiği gözleniyor.

TUNCA'NIN ÇEVREYE YAYILIŞI

Sarayiçi adasında çevreye yayılan Tunca suları yavaş yavaş nehir yatağına dönmeye başladı. Ancak üzerlerinde nehir suları bulunan Fatih, Kanuni ve Yalnızgöz taş köprüleri hala trafiğe kapalı tutuluyor. Tunca Köprüsü girişinde yoğun su birikmesi nedeniyle dün araçların geçmekte zorlandığı köprü girişindeki suyun hacmi azaldı, burada trafik akışında bir sorun yaşanmıyor.

Yetkililer, nehirlerin havzasında herhangi yağış olmaması ve Bulgaristan'ın barajlardan kontrollü su salması durumunda her iki nehrin de normal debilerine kısa sürede döneceğini ifade etti.

Nehirlerin debilerindeki düşüş DSİ kaynaklarına göre şöyle seyrediyor:

 Ölçüm saati: 08.00             Ölçüm saati:10.00   Ölçüm saati: 12.00 Ölçüm saati: 14.00

Ölçüm saati: 16.00 Tunca 117 metreküp/saniye 113 metreküp/saniye  111 metreküp/saniye  107 metreküp/saniye  105 metreküp/saniye Meriç 1307 metreküp/saniye  1284 metreküp/saniye  1261 metreküp/saniye  1231 metreküp/saniye  1208 metreküp/saniye

AA