Darısı Trakya Üniversitesinin başına
Enez ilçesinde İstanbul Üniversitesi Prof. Dr. Nazım Terzioğlu Eğitim ve Kültür Tesisi ile spor kompleksinin temeli törenle atıldı.
Vali Gökhan Sözer, törende yaptığı konuşmada, İstanbul Üniversitesinin Enez'e yaptığı yatırımlarından dolayı sevinç ve mutluluk duyduklarını söyledi. Saros Körfezi'nin havasından, suyundan, altından, üstünden, kenarından her şeyinden istifade edildiğini vurgulayan Sözer, ''Saros Körfezi, Tanrı'nın bize ve ülkemize bahşettiği çok önemli bir nimet ve güzellik. Diğer taraftan Enez'de temeli atılan bu tesislerde kongreler, eğitim faaliyetleri ve turizm ile ilgili birçok program yapılacak. Enez'de sadece deniz yok. Enez aynı zamanda antik bir kent'' dedi. YÖK Üyesi ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet de konuşmasında üniversitelerin kültürlerinin bin yıllık tarihe dayanan çok nadide kurumlar olduğunu ifade etti.
Konuşmaların ardından 15 milyon liraya mal olacak tesisin temeli atıldı. Eğitim, kültür ve spor kompleksi, Ağustos 2012 tarihinde bitirilerek hizmete açılacak. Törenden sonra Enez Arkeolojik Kazı Başkanı Prof. Dr. Sait Başaran tarafından da 1971 yılından bugüne kadar süren kazılarla ilgili slayt gösterisi yapıldı. Törene, Enez Kaymakamı Fatih Baysal, Belediye Başkanı Ahmet Çayır, üniversitenin yöneticileri ve akademisyenleri ile vatandaşlar katıldı.