Başkan İba Olimpik Yüzme Havuzu 'nu ziyaret etti

AK Parti İl Başkanı Belgin İba, Bölgenin en büyük spor yatırımlarından olan Edirne Olimpik Yüzme Havuzu'nu ziyaret etti. Sporcularla ve eğitmenlerle sohbet eden İba, 'Sadece Türkiye'de değil Balkanlar'da bile böyle muazzam bir tesis yok.' İfadelerini kullandı.

Başkan İba Olimpik Yüzme Havuzu 'nu ziyaret etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye şampiyonalarına ev sahipliği yapan Edirne Olimpik Yüzme Havuzu ziyaret eden AK Parti İl Başkanı Belgin İba, tesis yetkilileri ve sporcularla bir araya geldi. Yetkililerden tesis hakkında bilgi alan İba, sporcularla sohbet etti.

“Edirne'miz için bir gurur tablosu”

8 bin metrekare alana kurulu olimpik yüzme havuzu bacasız bir sanayi nitelendiren İba, “Edirne'miz için bir gurur tablosu. Ülkemizin en büyük spor tesisinde Edirne olimpik yüzme havuzumuzdayız. Sadece Türkiye'de değil Balkanlar'da bile böyle muazzam bir tesis yok. Yüzme havuzunda özel kare çalışma sahalarına kadar bir yüzme tesisi için gerekli her şey bu her imkan burada var. Edirne'nin de yüzme dalında büyük başarılara imza atmasına olanak sağlıyor.” Dedi.

Havuzda sadece milli sporcuların yetişmediğini söyleyen İba, engelli sporcuların ve sosyal hizmetler bünyesindeki çocuklarında bu imkanlardan faydalandığını aktardı.

Olimpik yüzme havuzunun bünyesinde bir çok kulübü barındırdığına değinen İba, dünya çapında bir tesis olduğunun altını çizdi.

Tesisin Edirne’ye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür eden İba, “Edirne'ye kazandırılmasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve Gençlik ve Spor Bakanlığımıza çok teşekkür ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Edirne’de bulunan Olimpik Yüzme Havuzu bölgenin en büyük spor yatırımlarından biri. 1000 kişilik seyirci kapasitesi olması ve Türkiye’de tek olması gibi özelliklere sahip olimpik yüzme havuzu ulusal müsabakalara da ev sahipliği yapıyor.  Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaklaşık 15 milyon liraya yapılan olimpik yüzme havuzu, Türkiye’de tek olma özelliğini de elinde bulunduruyor. Yapımına 2015 yılında başlanan bin seyirci kapasiteli olimpik yüzme havuzu 2018 yılında faaliyete başladı. İçerisinde 1 adet olimpik havuz, 1 adet çırpınma havuzu ve 1 adet ısınma havuzu ile adeta göz kamaştırıyor. Edirne'nin yüzme dalında büyük başarılara imza atmasına olanak tanıyan olimpik yüzme havuzu, büyük organizasyonlara da ev sahipliği yapıyor.

Edirne Olimpik Yüzme Havuzu sporcularından Beril Şahin, “5 yaşında yüzmeye başladım. Eski havuza göre burası çok daha iyi. Çok rahat bir kullanıma sahip. Mutlaka herkes buraya gelim bu ortamı ve atmosferi yaşamalı. Herkesi buraya yüzmeye davet ediyorum.”

“İmkanlarımız daha fazla arttı”

Edirne Olimpik Yüzme Havuzu sporcularından Deniz Bozkurt, “12 senedir yüzme sporuyla ilgileniyorum. Eski havuzda da deneyimim olmuştu. Burası Edirne’ye kazandırıldıktan sonra çok daha konforlu hale geldi. İmkanlarımız daha fazla arttı. Hem eğitim anlamında hem de yarışmalara hazırlanmak anlamında burası bize çok faydalı.”

İpek Esma Çeşme