CHP'li 10 meclis üyesi karşı çıktı
10 Belediye Meclis üyesi ve İl Başkanı Şükrü Ciravoğlu, 24 mahalle muhtarlığına yapılacak olan aylık 200 Tl. yardıma karşı çıktı. Karar mecliste ret edilecek.
10 Belediye Meclis üyesi ve İl Başkanı Şükrü Ciravoğlu, 24 mahalle muhtarlığına yapılacak olan aylık 200 Tl. yardıma karşı çıktı. Karar mecliste ret edilecek.
**Belediye meclisi su konusunda eskiye dönüş için görüşme yapacak. Su konusunda son kararı bütçe komisyonun vermesi bekleniyor.
Bugün yapılacak olan Belediye meclisinde gündeme gelmesi beklenen "Muhtarlıkların giderlerinin karşılanması için verilmesi planlanan aylık 200 Tl. destek" maddesi için CHP grubunda yapılan görüşmede Hayır oyu çıktı. Önceki gün İl Başkanı Şükrü Ciravoğlu başkanlığında toplanan CHP grubu Edirne Belediye Başkanlığı tarafından verilmesi planlanan ve bu gün meclis toplantınsa gelecek olan karar için görüşmeler yaptı. Görüşmeler sonunda 10 meclis üyesi yardım yapılması konusunda evet oyu verirken, 10 meclis üyesi ise Hayır oyu kullandı. İl Başkanı Şükrü Ciravoğlu'nun da Hayır oyu kullanması ile Hayır oylarının sayısı 11 olunca, CHP grubu mecliste görüşülecek olan karara Hayır oyu kullanılması yönünde prensip kararı aldı.
MUHTARLARA AYLIK 200 TL. YARDIM YAPILACAKTI
Konu ile ilgili görüştüğümüz CHP'li meclis üyeleri, "24 mahalle muhtarımızın telefon, su gibi zaruri giderlerini karşılaması için aylık 200 Tl. yardım yapmayı planlamıştık. Bilindiği gibi daha önce nüfus cüzdan sureti, ikametgâh ilmühaberi gibi evraklar karşılığında muhtarlarımız cüzi miktarda para alıyor ve bu paralar muhtarlığın ihtiyaçları için kullanılıyordu. Nergis uygulaması ile muhtarların aldığı paralar yok oldu ve zaruri ihtiyaçları karşılamakta zorlanmaya başladılar. Belediye olarak böyle küçük bir dersek vermek istedik ama 10 arkadaşımız ve İl Başkanımız karşı çıktı. Bu nedenle karar mecliste kabul edilmeyecektir. Çünkü herkes grup kararına uymak zorunda" dediler.
SU FİYATLARI İÇİN KOMİSYON KARAR VERECEK
Öte yandan CHP'li meclis üyeleri su fiyatları konusunda ortak karar aldı. Karara göre eskiden olduğu gibi su fiyatlarının 10 Ton'a kadar olan kısmının tonunun 1.30 Tl, 10 tondan sonrasının ise 2.85 Tl.den ödenmesi gündeme gelecek. Konu ile ilgili olarak bilgisine başvurduğumuz meclis üyeleri, "Bu konuda görüşme yapıldı ve bu gün meclise gelecek. Su fiyatlarını meclis indirebilir, ancak 2012 yılı bütçesi yapıldı ve su fiyatlarının eskiye dönmesi için muhakkak bütçe komisyonunun kararı gerekli. Öncelikle konuyu komisyona havale etmeliyiz. Belediyenin en büyük gelir kalemini su gelirleri oluşturuyor ve komisyon ne kadar kayıp olacağını, açıkların nasıl karşılanacağını rapor etmeli. Ancak bundan sonra indirim gerçekleşebilir" dediler.