CENGİZ ÖZKAN EDİRNELİLERE TÜRKÜ ZİYAFETİ YAŞATTI

Türk Halk Müziği'nin usta isimlerinden Cengiz Özkan, Türk Eğitim Derneği (TED) Edirne Koleji'nde müzikseverlere muhteşem bir konser sergiledi.

CENGİZ ÖZKAN EDİRNELİLERE TÜRKÜ ZİYAFETİ YAŞATTI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Müzikseverlerin salonu koronavirüs tedbirlerine uyarak doldurduğu konserde, seslendirdiği türkülerle kendisine hayran bırakan Cengiz Özkan ve ekibi, konser bitiminde ayakta alkışlandı.

TED Edirne Koleji konferans salonunda düzenlenen konserde THM sanatçısı Cengiz Özkan, dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı. İlginin yoğun olduğu konserde Özkan’ın seslendirdiği birbirinden güzel parçalara dinleyiciler de eşlik etti.

Cengiz Özkan, türküleriyle salonu bir duygu yolculuğuna çıkarırken aynı zamanda türkü aralarında anlattığı kısa hikâyeleriyle de seyircilere neşeli anlar yaşattı. “Değme Felek”, “Neredesin Sen”, “Dostum Dostum” gibi eserlerin seslendirildiği ve dinleyenlerin hep bir ağızdan türkülere eşlik ettiği konseri, TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba, akademik ve idari personelin yanı sıra birçok vatandaş izledi.

 

Cengiz Özkan “TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba’ya çok teşekkür ediyorum beni böyle güzel bir geceye davet ettiği için. Çok güzel bir dinleyici vardı. Güzel bir gece oldu bizim için. Uzun zaman sonra insanlarla buluşmak bizim için çok iyi oldu. İnsanlarda umarım mutlu ayrılmışlardır. Biz bir yol ve izi takip ediyoruz. Sadece okuduğumuz eserlerden değil de Yunus Emre’den başlayıp Neşet Ertaş’a kadar, Aşık Veysel’i kapsayan uzun bir yoldayız. Bizde insanlara onların sözlerini hatırlatmaya çalışıyoruz. Bizim o sözleri anlamamız ve idrak edip hayata geçirmemiz gerekiyor. Seviliyoruz. Çalışıyoruz, kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Dinleyicimize layık olmaya çalışıyoruz. Daha iyi nasıl yapabiliriz onun peşindeyiz.” Dedi.

TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba, konser sonunda teşekkürlerini sunarak Cengiz Özkan’a Edirne’nin sembollerinden biri haline gelmiş küçük bir fayton hediye etti. TED Koleji öğrencisinin kendi eliyle çizdiği portre de İba tarafından Özkan’a hediye edildi.

Burcu Temel – Özlem Ceylan