Çelebi 'Çakmak barajı bölge için hayati önem taşıyor'

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde faaliyet gösteren Uzunköprü S.S. Çakmak Barajı Sulama Kooperatifi'nin mali genel kurulu gerçekleştirildi. Kurulda, 2025 yılı üretim sezonu için kararlar alındı. Üreticiler, mevcut risklere rağmen ekim yapacaklarını beyan etti.

Çelebi 'Çakmak barajı bölge için hayati önem taşıyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uzunköprü S.S. Çakmak Barajı Sulama Kooperatifi’nin mali genel kurulunda, 2025 üretim sezonu için çeltik ekimi yapılması kararlaştırıldı. Genel kurulda alınan kararla birlikte, üreticilerin mevcut riskleri göze alarak çeltik ekeceği bildirildi.

Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Çelebi, genel kurulun ardından yaptığı açıklamada, “Mali genel kurulumuzu yaptık, çeltik ekimi kararı alındı. Üreticilerimiz riskleri bilerek ekim yapacaklarını belirtti. Suyumuz Meriç Nehri’nde, oradan aldığımız suyu Ergene’ye aktarıyoruz. Başka bir işlem yapmıyoruz. Kanal bitmiş olsaydı baraj dolmuş olacaktı ama bu yıl da tamamlanamadı. İnşallah önümüzdeki sezona bitecek. Sayın Valimiz sağ olsun, gece gündüz bu iş için çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

Genel kurulda alınan karar doğrultusunda çeltik ekimi sözleşmelerle taahhüt altına alınacak. Çelebi, çeltik ürününün TARSİM kapsamında kuraklık sigortasına dahil olmadığını hatırlatarak, “Doğal afetlere karşı sigorta yapılabiliyor ama kuraklık kapsam dışında. Buna rağmen üretici riski göze aldı, ekeceğiz diyorlar.” şeklinde konuştu.

Bölgedeki sulama ihtiyacının büyük kısmını karşılaması beklenen Çakmak Barajı’nın, tamamlandığında sadece Uzunköprü değil İpsala için de önemli bir su kaynağı olacağını belirten Çelebi, “Baraj kışın dolacak, yazın da Meriç’te debi düştüğünde bizim sigortamız olacak. Bu baraj bölgeye büyük fayda sağlayacak.” dedi.

Melih Baran