'Çatı akıyor, gereken yapılacak'
Belediye Başkanı Recep Gürkan, ' Cumartesi pazarında kuralları koyduk esnaf teşekkür etti. Sıra çatı yapımına geldi ama bunun esnafın yapması gerekli' dedi.
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 1. Murat Mahallesi'ndeki semt pazarının konseptli olarak düzenleneceğini belirtti.
Gürkan, AA muhabirine, göreve başladığında belediyenin pazarlardan çekilmiş bir halde olduğunu söyledi. Vatandaş durumun böyle olduğunu bilmediği için en ufak bir kusurda belediyeye kabahat bulduğunu bunda da haklı olduğunu ifade eden Gürkan, şunları kaydetti: "Başkanlığımın ilk günlerinde pazarları habersizce dolaştım, sebzeler yerlere atılmış, karmaşıklık var. Yöneticileri çağırdım, esnafı çağırdım 'bize yardım edin' dediler. Ben de 'benim görevim size yardım değil bu zaten bizim görevimiz' dedim. 'Kuralları koyacağım, sizlerde uyacaksınız' dedim. Önce çizgi uygulaması babşlattık, zabıtalar pazarda görev yapmaya başladı. Sonra esnaf 'müşterimiz arttı' diye teşekküre geldi. Şuan Cumartesi Pazarı'nın çatısı akıyor, bu problemi var. İşletme hakkı nedeniyle Pazarcılar Odası yapması gerekiyor. Bizim belediye olarak şu anda kanunen para harcamamız mümkün değil, Odayla görüşüyoruz. Bu kış için geçici bir çözüm üreteceğiz gelecek yıl mayıs ayında da konsepti de değiştirerek farklı bir şeyler planlıyoruz"
AA