Cankurtaranlık kursu başlıyor
Edirne'de cankurtaranlık kursu, 19-20-21 Aralık 2025 tarihlerinde Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek. Kurs, cankurtaranlık alanında bilgi ve beceri kazanmak isteyen katılımcılara yönelik olarak düzenlenecek.
Eğitim programında, cankurtaranlıkla ilgili temel teorik bilgiler, müdahale yöntemleri ve mesleki sorumluluklar ele alınacak. Kurs süresince katılımcıların, acil durumlarda doğru ve hızlı müdahale edebilme yetkinliklerinin artırılması hedefleniyor.
Cankurtaranlık kursunda eğitmen olarak Mehmet Ali Eyüpoğlu görev alacak.
Türkiye Sualtı Sporları Edirne İl Temsilcisi Özkan Arsu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün destekleriyle kursu başarıyla tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.
Kursta hem teorik hem de uygulamalı eğitimlerin olacağına değinen Arsu, “Cankurtaranlık kurslarında hem teorik hem de uygulamalı konular ele alınır. Amaç, boğulma riski olan durumlara hızlı, doğru ve güvenli şekilde müdahale edebilecek cankurtaranlar yetiştirmektir. Cankurtaranın karşılaşabileceği her türlü acil duruma hazırlıklı olması gerekiyor. Bizde bu çerçevede kapsamlı bir eğitim vereceğiz” dedi.
Her yıl düzenli olarak kursun düzenlendiğine değinen Arsu, gençlere iş olanağı tanımayı amaçladıklarını iletti.