'Canımızı ve kanımızı vermeye hazırız'
Türk Polis Teşkilatı'nın 174. kuruluş yıl dönümü ve 10 Nisan Polis Haftası nedeniyle Atatürk Anıtı'nda düzenlenen tören Edirne Emniyet Müdürlüğü çelenginin sunumu ile başladı. Törene Bulgaristan Kırcaali, Haskova, Bulgaristan sınır polisi, Yunanistan Dedeağaç, Orestia ve sınır kapıları müdürleri de katıldı.
Türk Polis Teşkilatı’nın 174. kuruluş yıl dönümleri ve 10 Nisan Polis Haftası nedeniyle Atatürk Anıtı’nda çelenk töreni düzenlendi.Edirne Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt Türk Polis Teşkilatı’nın kurulduğu günden itibaren devletin ve milletin emrinde olduğunu belirterek, herhangi bir görevde canlarını vermek dedâhil her türlü göreve hazır olduklarını söyledi.
Geçen senelerde yaşanan olaylarda,15 Temmuz darbe girişiminde, terörde ve hendek olaylarında gerekeni yaptıklarını dile getiren Kurt, “Vatanımıza milletimize görev yapma anlamında bize görev düştüğü an her zaman yapmaya hazırız. Türk polis teşkilatı bugün olduğu gibi her daim devletin ve milletin emrindedir. Canımızı ve kanımızı vermeye hazırız.” dedi.
Türk Polis Teşkilatı’ndan Kızılay’a Destek
Vatandaşlardan Kızılay’ın düzenlemiş olduğu kan bağış kampanyasına destek vermelerini beklediğini vurgulayan Kurt, Türk Polis Teşkilatı’nın hastalara şifa olması dolayısıyla kan bağış kampanyasında bulunarak destek vereceklerini bildirdi.
“Böyle bir şeye fırsat vermeyeceğiz”
Edirne Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Uluslararası hükümlülüklerini ve kanun hâkimiyetinikullandığını belirterek, “Biz de bunun takipçisiyiz. İllegal bir şekilde Türkiye’ye girişi de istemiyoruz. Ülkemizden çıkmalarına da izin vermeyeceğiz. Böyle bir durum söz konusu dahi olmaz. Bir takım provokasyonlar yapıldığını duyuyoruz takibindeyiz. Böyle birşeye fırsat vermeyeceğiz. Ayrıca Edirne'de jandarma teşkilatı ile de çok güzel bir işbirliğimiz var. Edirne polisi ve askeri ile her daim vatandaşların huzuru ve güveni için hazırdır.” ifadelerine yer verdi.
“Hiçkimsenin perişan ve mağdur olmasını istemiyoruz”
Son zamanlarda düzensiz göçmenlere karşı Edirne Valiliği’nin talimatı üzerine Jandarma Teşkilatı ile birlikte yol kontrolleri ve uygulamalarını sıklaştırdıklarını söyleyen Kurt, Edirne Valisi Ekrem Canalp’in bölge koordinatörü olması sebebiyle Kırklareli-Tekirdağ ve Çanakkale’de de yol planlama ve koordinasyonları sağlandığını belirtti.Kurt, şöyle devam etti: “İyi komşuluk ve meslektaş dayanışması içinde burada bulunuyoruz. Bütün polislerin amacı suç ve suçlarla kötü insanlarla mücadele etmektir. Sınır kapılarındaki müdürleride aynı işi yapıyor. Onlarda bu iyi niyetlerinin göstergesi olarak bizim polisler günü davetimize icap ettiler. Polis günü etkinliklerimiz için Türkiye’ye geldiler.”
Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenin ardından Yunus polislerin Türk Bayrağını açarak geçmesi ve özel tim araçları ile emniyet müdürlüğü araçlarının kortej geçisi vatandaşlara ve törene katılanlar tarafından hayranlıkla izlendi ve telefonlarına kaydedildi.
Özlem Ceylan /Burcu Temel