Camiler ve Din Görevlileri haftası başladı
Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Diyanet-Sen Edirne Temsilciliği bir mesaj yayınladı.
Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Diyanet-Sen Edirne Temsilciliği bir mesaj yayınladı. Diyanet -Sen Edirne Başkanı Mahmut Eroğlu "Camiler ve Din Görevlileri Haftasının dinimize, devletimize, milletimize ve camiamıza hayır ve huzur getirmesini Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum" dedi.
Diyanet Sen Edirne Başkanı Mahmut Eroğlu; "Camiler ve Din Görevlileri Haftası başlıyor. Bilindiği gibi Diyanet İşleri Başkanlığı; Camilere ilgiyi artırmak, çevresini bakımlı ve canlı tutmak amacı ile, her yıl kutlanmak üzere 1-7 Ekim tarihleri arasını 1986 yılında Camiler Haftası olarak kabul ve ilan etmiş, 2003 yılında ise bu isim Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" olarak değiştirilmiştir.
Bu sebeple 2003 yılından bu yana ekim ayının ilk yedi günü; camilerin manevi varlığına ilginin ve saygının artırılmasını sağlayıcı, din görevlileri ve problemlerinin hafta boyunca hatırlatılmasına yönelik programlarla Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanmaktadır
Camiler ve Din Görevlileri Haftası; Camilere ilgi ve alakayı artırmak, Camilerin çevresini bakımlı ve canlı tutmak, Camilerin bakım, onarım ve temizlik işlerine halkımızın gönüllü katkılarını sağlamak, Fedakar ve vefakar din görevlilerimizin ve problemlerinin, yılda bir hafta boyunca da olsa yetkililerce hatırlanmasını sağlamak amaçlarıyla kutlanmaktadır." dedi.
"Camiler; bilmediklerimizi öğrendiğimiz ilim ve irfanlarımızı yükselttiğimiz, nefsimizi ve alemi tanıdığımız ilim ve hikmet yuvalarımızdır." diyen Eroğlu, açıklamasında şunları kaydetti: "Camiler; dünyanın çeşitli problemleri ve sosyal sıkıntılarına karşılık, gerçek huzuru ve mutluluğu bulabildiğimiz manevi sığınaklardır. Camilerimiz; Süleymani'ye, Fatih, Selimiye, Sultanahmet ve benzerlerinin planlarında görüldüğü gibi, dargınların barıştığı, küskünlerin kucaklaştığı, kin ve nefretin unutulduğu, öksüz, yetim ve yoksulların sevindirildiği, açların doyurulduğu çıplakların giydirildiği, hastaların tedavi edildiği ve misafirlerin ağırlandığı yardım ve iyilik merkezleridir.
Hülasa camilerimiz; kendimizden ayrı düşünemeyeceğimiz, bizden koparıp atamayacağımız kutsal değerlerimizdir. Bayrak gibi sancak gibi şehitlik ve hür yaşamak duygusu gibi haysiyet ve şeref gibi.
Camilerimiz; vatanımızın temel taşı, millet bütünlüğümüzün teminatı, dini ve milli birliğimizin ilham kaynağı, ahlak, sevgi, hoşgörü, paylaşma ve manevi aşkımızın heyecan pınarlarıdır.
Din görevlileri ise; İnsanımızın doğumunda, eğitiminde, erkeklerin sünnet olmasında, evlenmelerinde, askere gitmesinde ve ölümünde kısaca sevinçli ve kederli günlerinde daima yanında olan, onlarla sevinip onlarla üzülen kimselerdir. Hafta boyunca cami isminin yanında, camide halkın önünde bulunan din görevlisinin de birlikte anılması kadar tabi bir şey olamaz. Dini önderlerde halkımız tarafından saygı ile anılır ve unutulmaz."
Eroğlu son olarak, hafta boyunca Diyanet Sen tarafından çeşitli etkinlikler düzenleneceğini bildirdi.