Cambaz 'Eylül ayında İstanbul Teknofest'le tekrar bir araya geleceğiz'

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bu yıl ilk kez düzenlenen TEKNOFEST, teknoloji ve inovasyon tutkunlarını bir araya getirdi. Eski Ercan Havalimanı'nda gerçekleştirilen festival, KKTC Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın öncülüğünde yapıldı.

Cambaz 'Eylül ayında İstanbul Teknofest'le tekrar bir araya geleceğiz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST kapsamında, 13 alt kategoriye ayrılmış 6 teknoloji yarışması düzenlendi. Türkiye’nin yanı sıra 22 farklı ülkeden toplam 47 binden fazla başvuru alındı. Bu başvurular arasından bin 83 yarışmacının oluşturduğu 268 finalist takım, büyük finalde kıyasıya mücadele etti.

Festival, 225 bin kişinin yoğun katılımıyla tamamlanırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın da katıldığı törende dört ana kategoride dereceye giren takımlara ödülleri takdim edildi.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Edirne Temsilcisi Burak Cambaz, yaptığı açıklamada 2025 KKTC Teknofest’in sorunsuz ve büyük ilgiyle tamamlandığını belirterek şunları söyledi:

“Yedi kategoride yarışmalar tamamlandı ve ödüller sahiplerini buldu. 2018’den bu yana düzenlenen ve bu yıl 11’ncisi gerçekleştirilen Teknofest’ler, yerli ve milli teknolojinin, savunma sanayi ürünlerinin sergilenmesinin yanı sıra gençlerimize milli teknoloji hamlesi bilinci kazandırmayı ve tam bağımsız güçlü Türkiye idealini benimsetmeyi amaçlıyor. Her yıl üzerine koyarak büyüyen bu organizasyon, milletimizin inandığı ve güvendiği bir vizyona dönüştü. Teknofest KKTC’de ilk kez gerçekleştirildi ve 225 bin kişi katıldı. Eylül ayında daha kapsamlı bir İstanbul TEKNOFEST’ini hep birlikte gerçekleştireceğiz. Emeği geçen tüm paydaşlara, gönüllülere, T3 Vakfı ailemize ve bize inanan aziz milletimize teşekkür ederiz.”