Mescide girişi ücretli yaptılar!

Uzunköprü Otogarı'nda mescidin, tuvaletin ve çocuk bakım odasının bulunduğu alanın önüne turnike konuldu ve bu alana girişler ücretli oldu. Konu ile ilgili açıklama yapan AK Parti Uzunköprü İlçe Başkanı Önder Kuruşar 'Bu alanlara ‘3 lira' ödenerek geçiş yapılabiliyor. Türkiye'nin hiçbir yerinde olmayan bir uygulama ile karşı karşıyayız.' Dedi.

Mescide girişi ücretli yaptılar!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uygulamaya Tepki Gösterdiler

Edirne’nin Uzunköprü İlçe Otogarı’nda mescidin, tuvaletin ve çocuk bakım odasının bulunduğu alanın önüne turnike konuldu ve bu alana girişler ücretli oldu. Bahse konu alanlara “3 lira” ödenerek geçiş yapılabiliyor. Türkiye’nin hiçbir yerinde olmayan bir uygulama ile karşılaştıklarını dile getiren AK Parti Uzunköprü İlçe Başkanı Önder Kuruşar, oluşturulan manzaraya tepki gösterdi.

İbadet Özgürlüğüne Kısıtlama

Uygulamada çocuk bakım odası ve Mescid'e ulaşmak için turnikeden geçip, ücret ödemek gerektiğini ifade eden Kuruşar, ”İbadet özgürlüğünü kısıtlayıcı bu uygulamanın ve bebekli ailelere çıkarılan bu zorluğun en kısa sürede kaldırılmasını umuyor, bu düşüncesizce tavrı kınıyoruz.” Dedi.

Uzunköprü Otogarı’na kurulan ve tuvaletle aynı koridorda olan Mescide giriş ücretli yapıldı. Mescide giden bölümün önündeki turnikede, ‘Tuvalet 3 TL” yazısı yer alıyor. Böylelikle mescide giden de tuvalete giden de üç lira ödüyor.

AK Parti Uzunköprü İlçe Başkanı Önder Kuruşar ve beraberindeki partililer Uzunköprü Otogarına ziyarette bulundu. Türkiye’nin hiçbir yerinde olmayan bir uygulama ile karşılaştıklarını dile getiren Kuruşar, bu manzaraya tepki gösterdi.

Haber Merkezi