Bulgar Validen teşekkür

Bulgaristan Sofya Valisi Emil İvanov, kaçak geçişlerindeki güvenlik önlemleri ve destek için Vali Hasan Duruer'e teşekkür etti.

Bulgar Validen teşekkür
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Beraberinde Bulgaristan Adalet Bakanlığı Genel sekreteri Todor Keranov, İçişleri Bakan yardımcısı Vasil Marinov, Eğitim ve Bilim Bakan Yardımıcısı Mukaddes Nalbant, Vali yardımcısı Daniela Bakırceav ve Rektör Stoyan Dençev olduğu halde şehrimize gelen Sofya Valisi Emil İvanov, Vali Hasan Duruer’i ziyaret etti.

Edirne protokolünün katıldığı ziyarette konuşan Vali Duruer, “ Sofya Valisi ve diğer yetkililerin ziyaretinden memnunluk duydum. Karşılıklı işbirliği görüşmelerimiz devam ediyor ve sorunları birlikte çözüyoruz. Türk tarafı olarak tır geçişleri ile ilgili sorunlarda üzerimize düşeni yaptık ve aynı hassasiyeti Bulgar tarafından da bekliyoruz. Sınırdan kaçak geçişleri ile ilgili olarak ta işbirliğimiz devam ediyor.  Yaşanan sorunların çözümü için bundan sonra da sık sık bir araya gelinecek ve sorunlar çözülecektir” dedi.

“İŞBİRLİĞİNDEN MEMNUNUZ”

Türkiye’nin kaçak göçmen sorunu yaşadığını ve aynı sıkıntının çok fazla olmasa bile kendi ülkelerinde de yaşandığını belirten Sofya Valisi Emil İvanov, “Kaçak geçişlerle ilgili olarak Türk tarafının yaptığı çalışmaları izliyor ve teşekkür ediyoruz. Türk tarafı kaçak geçişlerin önlenmesi konusunda çok fazla tecrübeye sahip ve bizlere destek veriyorlar.Sorun iki ülkenin sorunu ve işbirliği yapmak zorundayız. Tır geçişleri ve diğer sorunlarla ilgili olarak görüşmelerimiz devam edecek” dedi.