'Bu sözler bana ait değil'

Güreş federasyonu başkanı Bekir Çeker "Yakınacaksan bu işi yapmayacaksın. Belediye zarar ediyorsa bu işi yapmayacak" sözleri bana ait değil.

'Bu sözler bana ait değil'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu gün basın toplantısı düzenleyerek konuya açıklık getireceğini belirten Güreş federasyonu Başkanı Bekir Çeker, basında yer alan sözlerin kendine ait olmadığını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde basında yer alan "Belediye Başkanı masraf yaptıysa 500 bin lira da ben harcadım. Neredeyse masrafların yarısını biz karşıladık. Hakeminden, cazgıra, federasyon görevlendirmelerinden misafirlerin ağırlanmasına kadar birçok harcamayı biz yaptık"diyerek "Final maçını 25 bin kişinin izlediği söyleniyor. Biletler 90 liradan satıldı. Ağadan gelen para var. Son Kırkpınar'da ağadan bize gelecek yüzde 10'luk miktar kesilmiş. Müracaata göre federasyona ödenecek para gelmedi. Biz de fedakarlık yaptık. Yakınmaya gerek yok. Yakınacaksan bu işi yapmayacaksın. Belediye zarar ediyorsa bu işi yapmayacak. Bıraksın bize yapalım. Biz federasyon olarak seve seve yaparız. Tarihi Kırkpınar'ın kültüründe belediye yok. Devlet, valilikler yapıyordu. 1951 yılında belediye geçti. Kanunlaştırılıp, valiliğe bırakılsın biz birlikte dört dörtlük Kırkpınar yapalım. Şu anki düzeni Kırkpınar'ın tarihi mirasına uygun değil. Futbol stadyumu gibi. Orada bir akustik saha olacak, oradan çıkacak ses pehlivanı kışkırtmalı" sözlerine açıklık getiren Federasyon başkanı Bekir Çeker, konu ile ilgili bu gün Ankara'da basın toplantısı düzenleyeceğini açıkladı.

BAŞKAN SEDEFÇİ, " BÖYLE BİR ŞEY YOK"

Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker'in böyle bir açıklama yaptığına inanmadığını ve kendisi işle görüştüğünü belirten Başkan Hamdi Sedefçi, "Yaptığımız görüşmede bana da bu gün basın toplantısı düzenleyerek, böyle bir açıklamasının olmadığını söyleyeceğini belirtti" dedi.