'Bu iş balık tutmaya benzemez'

Yapılacak her iş öncesi plan yapılması gerektiğini belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, 'Plan yapmaz iseniz, hesabını bilmeyen kasaba dönersiniz. Bu iş nehir kenarında balık tutmaya benzemez' dedi.

'Bu iş balık tutmaya benzemez'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’nin en önemli sorunu olan alt yapı ile ilgili projelerin tamamlandığını belirten Başkan Gürkan, “Alt yapı projelerinin tümü bizim dönemimizde yapılmıştır ve  en kısa sürede hayata geçecektir” Yapılan her proje öncesi plan yapıldığını belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, plansız yapılan işler nedeni ile göreve geldikleri günden bu yana borç  ödediklerini söyledi.

Belediye  eski Başkanı Hamdi Sedefçi’nin açıklamalarına Başkan Yardımcılarının açıklamaları ile cevap veren Belediye Başkanı Recep Gürkan, “ Hazır projesi olduğunu söyleyen, çöplük ihalesi iptal edilmeseydi Edirne Belediyesi kazanacaktı diyenler önce bir aynaya bakıp neler yaptıklarını ve neler yapamadıklarını görsünler. Alt yapı projelerinin tümü 2014 yılından sonra yapılmış ve Çöplük konusunda yaptığımız çalışmalar ile Edirne Belediyesi, dolayısı ile Edirne halkı kazanmıştır” dedi.

5 Proje ile ilgili açıklama yapan ve Sedefçi döneminde de Başkan yardımcısı olan Hüsnü Güler, “ 5 proje Sayın Recep Gürkan döneminde projelendirilmiştir. 2014 yılına kadar sadece bu 5 projeden ileri atık suyu arıtma tesisiyle ilgili kamulaştırma çalışmaları vardı. 5 konunun projelendirilmesi Belediye Başkanımız Sayın Recep Gürkan döneminde gerçekleştirildi ve devam ediyor” dedi.

“ÇÖPLÜK  GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKTI”

Edirne kamuoyununun yakından takip ettiği ve eski başkan Sedefçi’nin “Benin çöplük projem iptal edildi yenisine 12 trilyon para harcandı. Benim projem bedavaydı, üstüne kardan pay alacaktık” sözlerine açıklık getiren Başkan Gürkan, “Kararı Edirne halkı verecektir. Kim kazandırmış, kim zarar ettirmiş. Bundan önceki projede  çöplerin bertarafı için ton başına belediye 55 TL, 29 yılda ise toplamda 180 milyon lira ödeyecekti. Bizim projemiz 10 milyon liraya mal oldu. Eski proje, yap – işlet- devret modeliydi, ancak 4 ihalede taliplisi çıkmadı. Para harcanmadan yapılacak, bertaraf bedeli olarak bir ton çöpe 55 TL ödenecekti. Edirne’nin günlük çöpü 250 ton. Yani Edirne Belediyesi 29 yılda bu firmaya tıbbi atık bertarafıyla birlikte 180 milyon lira ödeyecekti. Bizim toplam harcamamız 10 milyon lira. Şimdi tekrar ihaleye çıkıyoruz, işletme ihalesine. Tabiki şartlarımız var. Birincisi üye belediyeler bertaraf ücreti ödemeyecek. İkincisi bu harcamış olduğumuz 10 milyon liralık yatırım bedelini işletmeci firmadan 29 yılda eşit taksitler halinde alacağız.  Artı buradaki cirodan yıllık en az yüzde beş alacağız. Yapılmayan ihalede kardan yüzde 5 almak vardı. Peki firma ne zaman kara geçecekti, bilmiyoruz. Geçecek miydi? Onu da bilmiyoruz. 2 ihale arasındaki farklar bunlar, takdiri Edirne halkına bırakıyorum.” dedi.

Özlem Ceylan