Boş salonda sempozyum
Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlenen 38. Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumuna ilgi az olunca salon boş kaldı.
Ülkemizdeki en önemli bilimsel faaliyetlerden biri olan Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu’nun 38’incisi Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlendi. 1979 yılından beri aralıksız olarak her yıl ülkemizde düzenlenen en önemli bilimsel faaliyetlerden birine ilginin az olduğu dikkat çekti. Sempozyumun gerçekleştiği Balkan Kongre Merkezi’nde çekilen bazı fotoğraflar, bu kadar önemli bir organizasyona neden bu kadar ilgisiz kalındığı sorusunu akla getirdi.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen sempozyumda sıralar bomboştu. Salonda çekilen fotoğraflarda, son yıllarda İstanbul ve Ankara dışında yapılan sempozyumlara olan ilginin büyük ölçüde azalmasında gelinen son nokta rahatlıkla görülebiliyor.
Haber Merkezi