Bölge bakkalları toplandı

Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, "AVM lerin gece saat 22.00'den sonra ve pazar günü kapatılmasının esnafımızın biraz olsun rahatlatacaktır" dedi.

 Bölge bakkalları toplandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 
 
Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve  Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, “AVM lerin gece saat 22.00’den sonra ve pazar günü kapatılmasının esnafımızın  biraz olsun rahatlatacaktır” dedi.
Trakya bölgesindeki Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası toplantısı yapıldı.
Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Süleyman Yaşagör başkanlığında yapılan toplantıya, 
Tekirdağ Bakkallar Bayiler Esnaf Odası Başkanı Emine Arıkan, Çanakkale Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Engin Kandemir, Uzunköprü Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ali İhsan Laçiner,  Kırklareli Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Hikmet Ay, Lüleburgaz Gıda Maddeleri Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı İlhan Karaca katıldı.
Üyelerinin sorunlarının görüşüldüğü toplantıda konuşan Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, şunları kaydetti:
Perakendecilik yasasının T.B.M.M tarafından onaylanma talebimiz; özellikle AVM lerin  gece saat 22.00 dan sonra ve pazar günü kapatılmasının esnafımızın  biraz olsun rahatlatacağını düşünmekteyiz. AVM lerin çalışma saatlerinin yasa ile belirlenmesi sadece bakkal esnafının değil, diğer meslekler de faaliyetini devam ettiren tüm esnaf arkadaşlarımızın ayakta kalabilmesi için istiyoruz.”
ALKOL DÜZENLENMESİ
4250 sayılı Alkol yasası düzenlemesinde Alkollü içkilerin saat 22.00 ile 06.00 saatleri arasında satışının yasaklanması ve bu yasanın Bakkal ve Büfeci esnafının müşterileri ile karşı karşıya bırakacağı ve esnafın can güvenliği sorunu yaşayacağını düşünmekte olduklarını ifade eden Yaşagör, şunları kaydetti:
Yapılan Alkol düzenlemesinin Gençlerimizi korumak için olduğu belirtilmektedir. Bizler Gençlerimizin yasaklar koyarak değil belli eğitimler vererek alkolden uzaklaşmasını düşünmekteyiz. Bu arada gençliği alkolden uzaklaştıralım derken çok kolay ulaşabildikleri uçucu maddelere bile alışabileceği ve madde bağımlısı olabileceği tedirginliği yaşamaktayız.
Alkol düzenlemesinin getirdiği satış yasağının hukuk çerçevesi içerisinde mağduriyetimizin ortadan kaldırılması için anayasa mahkemesine uygulamanın iptali ile ilgili dava açmak için gerekli görüşmeler yapılmıştır.”