Bir günlük g(ö)revdeler!

Edirne Şubesi Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu kent merkezinde basın açıklaması düzenledi. Açıklamada KESK Dönem Sözcüsü Ayhan Fırtına toplu sözleşme görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanmasın nedeniyle tüm yurtta 1 gün iş bırakacaklarını dile getirdi.

Bir günlük g(ö)revdeler!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Teklifte sadece maaş artışı rakamlarına yer verilmişti”

5 milyonu aşkın kamu emekçisini ve emeklisini kapsayan beşinci dönem toplu sözleşme görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlandığını dile getiren Edirne Şubesi Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Dönem Sözcüsü Ayhan Fırtına, sürecin bundan sonra Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nca sürdürüleceğini belirtti.

Konfederasyonların ve sendikaların toplu sözleşme tekliflerini 24 Temmuz’da Devlet Personel Başkanlığı’na verdiğini ifade eden Fırtına, “Görüşmeler 1 Ağustos’ta yapılan toplantı ile başlamıştır. 16 Ağustos 2019 tarihinde yapılan toplantı oturumunda ise Kamu İşveren Heyeti adına Çalışma Bakanı hükümetin teklifini açıklamıştır.” Açıklamalarında bulundu.

Söz konusu olan teklifte sadece maaş artışı rakamlarına yer verildiğine dikkat çeken Fırtına, “Kamu emekçilerinin hem genelde hem de hizmet kolları bağlamında yaşadığı yüzlerce soruna ilişkin tek cümle dahi edilmemiştir. Altışar aylık dilimlere bölünerek sunulan maaş artışı teklifinde ise, 2020 yılının ilk altı ayı için, yüzde 3,5 ikinci altı ayı için yüzde 3, 2021 yılının ilk altı ayı için yüzde 3, ikinci altı ayı için yüzde 2,5 maaş zammı teklif edilmiştir.” Dedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonuna bağlı çalışanlar 1 gün süreyle eylem için işi bırakacak.

Burcu Temel