'Bilinçli tercih yapılmalı'
Beykent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cevat Gerni, ''Üniversiteye girecek olan öğrenciler bilinçli tercih yapmalı'' dedi.
Beykent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cevat Gerni, ''Üniversiteye girecek olan öğrenciler bilinçli tercih yapmalı'' dedi.
Germi, Beykent Koleji işbirliği ile Halk Eğitim Merkezi'nde, üniversite sınavına girecek olan öğrencilere yönelik yapılan ''Değişen Dünyada Kariyer Planlaması ve Doğru Tercih'' konulu toplantıda, öğrencilerin gelişen ve değişen dünyada bilinçli hareket etmesi gerektiğini belirtti.
Üniversite olarak öğrencilerin kendilerini tanımalarına yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade eden Gerni, ''Bizim görevimiz de kendilerini tanımaları noktasında yardımcı olma, bu yönde motivasyonlarını sağlamak için uyarı görevini yapmak ve tercih yaparken de bilinçli tercih yapmalarını sağlamak'' dedi. Bir sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde öğrencilerle bu toplantıları yaptıklarını anlatan Germi, şöyle devam etti: ''Öğrenciler, kendi yeteneklerini keşfetmeli, kendini iyi ölçmeli. 'Hangi alanda yaparsam başarılı olurum' diye düşünmeli. Öğrencilerin başarılı olması için ilkokuldan itibaren yönlendirilmesi gerekiyor. Öğrencinin ne tarafa yeteneği varsa onu ortaya çıkarabilecek fırsatlar vermek lazım. Onun için imkanlar yaratmak lazım. Mesela Beykent Koleji'nde bu var. Öğrenciler için yüzme havuzu var. Yüzmeye yetenekli olan öğrenciler burada tespit ediliyor. Müzik konusunda bir atölyenin olması lazım. İlköğretimden başlayarak öğrencilere çeşitli fırsatlar verilmeli. Öğrencinin hangi yöne eğilimi varsa zaten o kendiliğinden ortaya çıkar. Çıktıktan sonra ise öğrenci kendisini tanır. Ona göre de üniversite tercihini yapması lazım. Kısaca, üniversite sınavlarına girecek olan öğrenciler bilinçli tercih yapmalı.'' Germi, öğrenci velilerinin de psiko teknik testlerini yaptırarak çocuklarının yeteneklerini ortaya çıkartılmasını sağlaması gerektiğini kaydetti.