'Beni kutlaması gerekli'
Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, "Milletvekili Müezzinoğlu'na eksik bilgi vermişler. İller bankasından gelen parayı ve yaptığımız yatırımları bilseydi beni kutlardı" dedi.
Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, "Milletvekili Müezzinoğlu'na eksik bilgi vermişler. İller bankasından gelen parayı ve yaptığımız yatırımları bilseydi beni kutlardı" dedi.
Ak Parti Merkez İlçe kongresinde Edirne Belediyesi hizmetleri ile ilgili eleştirilerde bulunan Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu'nun eksik bilgilendirildiğini belirten Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, "Milletvekili benim kısıtlı bütçe ile neler yaptığımı bilseydi, beni kutlardı" dedi.
MİLLETVEKİLİ MÜEZZİNOĞLU NELER SÖYLEMİŞTİ?
Ak Parti Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, kongrede yaptığı konuşmada, "İller bankasından gelen 30 milyon lira nereye gitti? Bu para ile ne yapıldı" diye sormuş ve belediye icraatlarını eleştirmişti.
"50 MİLYON LİRAYA KARŞILIK GELEN PARA 21 MİLYON TL"
Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu'nun eksik bilgilendirildiğini, sadece İller bankasından gelen rakamın doğru olduğunu belirten Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, "Kongrede konuşmacıların tamamının CHP değil de beni hedef almaları bana onur verdi. Bir partiye eleştiri yapacaklarına bir kişiye yönelik eleştirileri beni keyiflendirdi. Vekilimizin verdiği bilgiyi düzelteyim. Devlet tüm illere belediyelere nüfusa göre İller Bankası vasıtasıyla pay verilir. Bu paydan her ay banka vasıtasıyla kanun gereği bir ödenek alır belediyeler. İktidarı muhalefeti ayrım yapmadan tüm belediyelere bu para gider. Müezzinoğlu'da 30 Trilyon paranın Edirne Belediyesi'ne geldiğini, paranın ne olduğunu sormuş. Vekilim benden bilgi alarak konuşsaydı daha doğru olurdu. Gelen para doğru. Bu paranın 9 Trilyon 111 Milyarı kesilmiş, belediyeye 21 Trilyon 101 Milyar para gelmiş. 9 Trilyon da 1990'lı yıllarda yaptığımız içme suyu şebekesine, artıma tesisine, yağmur suyu toplama kanallarına ve kanalizasyona kesilmiş. Bilindiği gibi 36 Trilyon borçlandık ve her ay kesintilerini ödüyorum. 9 Trilyon da bir yıllık olarak altyapı borcuna kesilmiş. Her ay yüzde 40 oranında kesiliyor. 21 Trilyon devletten yardım almışız. Enteresandır vekilim bu para nereye gitti diye soruyor. Belediyemiz 2011 yılında 31 Trilyon 200 Milyar maaş ödemiş. 21 Trilyon gelmiş, 10 Trilyon daha fazla para ödemişiz. Toplam 35 Trilyon 503 Milyar kasadan çıkmış. Tam 14 Trilyon üstüne bularak yalnız maaş ödemişiz. Vekilim 14 Trilyonu nasıl bulduğumu sormalıydı, unutmuş sanırım. 15-20 Trilyon daha para bularak yatırım yapmış, toplam 50-60 Trilyon maaşla birlikte yatırım yapmış, vekilim bunu bilseydi beni kutlardı. Vekilim eksik ve yanlış bilgiye sahip olduğundan böyle konuştuğunu düşünüyorum. Vekilimizle, hükümetle ilişkilerimiz gayet iyidir. Sitem eleştiri düşüncem yoktur, sadece bilgi olarak basın aracılığıyla kamuoyuna sunuyorum. Kendisinin iyi niyetli olduğunu düşünüyorum, eksik bilgiden kaynaklanan eleştiri yaptığını düzeltme ihtiyacı duydum. Edirne kamuoyunun bilgilenmesini istedim" dedi.
"SORUN YOK"
Ak Parti teşkilatı ve Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu ile hiç sorun yaşamadıklarını, Edirne sorunlarında bir araya geldiklerini belirten Başkan Sedefçi, "Siyaseten bazen eleştiriler olacaktır, ancak konu Edirne oldu mu bir araya geliriz" dedi.
TAŞKINLAR KADER DEĞİL
Su taşkınlarının kader olmadığını ve Ulusal basının olayları büyüttüğünü belirten Başkan Sedefçi, "Kader değil. Yaygın basın işi öyle abartıyor ki, üzülüyorum. Sanki Edirne sular altında, 24 mahallesinde sel baskını altında gibi imaj yaratıyor. Edirne zarar görüyor. Barajlar eski ve yöntem yanlışlığı var. Teknoloji belli, bugünden on sonra yağmur yağıp yağmayacağını öğrenebiliyoruz. Baraj dolu, balkanlara kar yağmış. Balkanlardaki kar yağmur yağarsa on gün sonra ki eriyince o sular baraja gelecek. On gün içinde o sular gelene kadar savak doluysa, boşaltmıyorsan o zaman taşar. Taştığında da ucuz enerji üretirsin. Artık sudan daha ucuza maliyeti var. Bulgaristan, Yunanistan ve Türkiye hükümetleri görüşüp anlaşma yapmak zorunda. Kontrollü su on gün zarfında gelecek suyun metreküpünün hesaplanması mümkün. Parçalı salınacağından taşkın da olmaz. Basın aracılığıyla hükümete de seslendim;"Konuya artık merhem olun" diye. 24 mahallemde gram su yok. Yaygın basının da yanlışı var. Edirne seller altındaymış yok öyle bir şey. En fazla üzülen kesim Bulgaristan sonra Yunanistan ardından Türkiye geliyor. Yunanistan'da sedde patlamış ekili alanları sular altında, Bulgaristan'da can kayıpları oldu. Hükümetlerin bu konuda görüşüp bu işi çözmeli. Dilimin döndüğünce hükümet yetkililerine anlatıyorum. Siyasi irade devreye girerse çözülür. Nehirde temizlik yapıldı hikaye, heba oldu gitti. Yapılan iş yanlıştı. 8-10 Trilyon para heba oldu. Önleme şansı vardı, nehrin içine bent yapılıp, aşağıya kum salınmasın diye. Toplanan kum temizlenirdi, ya da temiz olarak kalırdı yapmadılar. 10 Trilyon para heba oldu."