Edirne'de sıcak yemek servisinden yararlanan öğrenci sayısı görüşüldü

Edirne'de sıcak yemek servisinden yararlanan öğrenci sayısı görüşüldü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Genel Meclisi Mart ayı toplantılarının üçüncü birleşimi meclis başkan vekili Erdoğan Gümilcineli başkanlığında gerçekleştirildi. Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu tarafından hazırlanan öğrencilere verilen yemek servisi konulu rapor meclis üyelerine sunuldu. Komisyon Başkanı Akdağ, toplam  12 bin 930 öğrencinin sıcak yemek servisinden yararlandığını belirtti.

Edirne İl Genel Meclisi’nin mart ayı toplantıları devam ediyor. Yoklama ve tutanak özetlerinin okunmasıyla başlayan toplantıda, 2 rapor görüşüldü.  Toplantıda Sosyal Hizmetler Komisyonu ve Gençlik ve Spor Komisyonunun hazırladığı raporları görüşüldü.

Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu tarafından hazırlanan öğrencilere verilen yemek servisi konulu rapor meclis üyelerine sunuldu. Komisyon Başkanı Halil Akdağ tarafından sunulan raporda, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı; Okul öncesi öğrencilerine, Taşıma kapsamında olan öğrencilere, Pansiyonlu okullarda kalan öğrencilere sıcak yemek servisi uygulandığı belirtildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı pansiyonlu 17 okulda 978 öğrenci, Okul öncesi eğitim verilen 71 okulda 4 bin 247 öğrenci, taşıma kapsamında bulunan 122 okulda 7 bin 705 öğrenci olmak üzere toplam  12 bin 930 öğrencinin sıcak yemek servisinden yararlandığını söyleyen Akdağ, konuyla ilgili meclis üyelerine bilgi verdi.

                            Gençlik ve Spor Komisyonu tarafından hazırlanan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Spor Toto Teşkilatı ortaklığı ile yapılan sportif alan ve tesisler hakkındaki rapor komisyon başkanı Kutay Özköse tarafından meclis üyelerine sunuldu.  2023 yılında her hangi bir tesisin yapılmadığını aktaran Özköse, 2022 yılında kentte ve ilçelerde yapılan tesisler hakkında bilgi verdi.

Özlem Ceylan- Dilek Şahin