Edirne'nin kurtuluşuna özel 'Uluslararası Judo Şampiyonası'

Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yılı dolayısıyla düzenlenen Uluslararası judo Şampiyonası 8 ülke ve 16 ilden toplamda 600 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Edirne'nin kurtuluşuna özel 'Uluslararası Judo Şampiyonası'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı münasebetiyle düzenlenen “II. Uluslararası Judo Şampiyonası” 14-15 Kasım 2022 tarihlerinde gerçekleştiriliyor.

Türkiye Judo Federasyonu ile Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen organizasyonda 11 ile 25 yaş arasındaki sporcular; minik, yıldız, ümit, genç ve büyükler kategorilerinde mücadele ediyor. Şampiyonaya 8 ülke ve 16 ilden toplam 600 sporcu katıldı.

Tüm sporculara başarılar dileklerini ileten Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, “Bu yıl ikincisi düzenlenen 8 ülkeden ve 12 ayrı ilden yaklaşık 600 sporcunun katıldığı bu etkinlik önemli bir etkinlik. Bu etkinlikte emeği geçen tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bundan sonraki yıllarda temel hedefimiz bu etkinliğin kalitesini ve seviyesini daha yukarı çekmek olacaktır. Spor insanlık tarihi boyuncu birleştirici önemli bir unsurdur. Judo sporcularımıza bireysel olarak ciddi fayda sağlıyor. Hem bedenen hem zihinsel gelişimlerine katkı sağlıyor. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum. Rekabetin en üst düzeyde gerçekleştiği mücadelelerin olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Judo sporunun yaklaşık 30 yıldır Edirne’de yapıldığına dikkat çeken ve birçok şampiyon çıkarttığını dile getiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, tüm sporculara başarılar dileklerini iletti.

Her minderde yaklaşık olarak 140’a yakın olmak kaydıyla 560 maç yapılacağını söyleyen Türkiye Judo Federasyonu Teknik Kurul Başkanı Deniz Şilli, “Sporcularımız gayet heyecanlı gayet güzel. Edirne’nin kurtuluşuna yakışır bir organizasyon oluyor. Turnuva 2 gün sürecek. Bugün ve yarın olmak üzere fakat ondan sonra daha güzel bir organizasyonumuz var. 3 gün burada bütün ülkeler bütün veliler kalarak ortak bir çalışma kampına girecekler” ifadelerine yer verdi.

Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak, sporun sağlıklı bir toplum olmanın ve sosyalleşmenin aracı olduğunu söyledi.

Spor yoluyla nesillerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutarak yaşam kalitelerini arttırmak en önemli hedeflerimizden olduğunu belirten Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak, “Sporun insan özgüvenini arttırma ve ülkemizi uluslararası arenada daha iyi temsil etmesini sağlama gibi önemli etkileri de vardır. Devletimiz spor alanında insan kaynağına ve altyapısına büyük yatırımlar yapmış. Halkın spora olan ilgisini arttıracak ve engelli vatandaşlarımızın spora katılımını teşvik edecek proje ve kampanyalar geliştirmişlerdir. İlk ve orta öğretim kademelerinde spor eğitimi iyileştirilmiş, Türkiye sportif yetenek taraması ve spora yönlendirme projesi kapsamında birçok yetenekli sporcu erken yaşta tespit edilerek spora yönlendirilmiştir. Kamuya ait tüm spor tesisleri 7/24 vatandaşlarımızın kullanımına sunulmuştur. Bakanlığımızın katkılarıyla ve Valiliğimizin desteğiyle birçok sportif proje ve faaliyet hayata geçirilmektedir. Edirne olarak her türlü sportif faaliyet ve projeyi gerçekleştirme kapasitesine sahip olduğumuzu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılı dolayısıyla düzenlenen Uluslararası judo Şampiyonası 15 Kasım Salı günü sona erecek.

İpek Esma Çeşme