Ramazan'ın vazgeçilmez lezzeti hurma tezgâhtaki yerini aldı

Ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmezi olan hurma tezgâhtaki yerini aldı.

Ramazan'ın vazgeçilmez lezzeti hurma tezgâhtaki yerini aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ramazan ayına sayılı günler kala sofraların vazgeçilmezi olan hurma, tezgahları süslemeye başladı. İftar ve sahur sofralarının olmazsa olmazı hurmanın fiyatları türüne göre değişiyor.

Hurmaların ithal olması dolayısıyla fiyatların değişiklik gösterdiğini söyleyen Saraçlar Caddesi esnafı Hakan Çakıcı,  " Hurmaların fiyatları 170 liradan 400 liraya kadar çıkıyor. Genel olarak Kudüs hurması tercih ediliyor. " dedi.

Fiyatlar yüksek geldiği için yerli halka pek fazla satış yapamadıklarını aktaran Çakıcı, yerli halkın genelde Ramazan alışverişlerini son güne bıraktığını belirtti.

Hurmaya ilk günler ya da ilk hafta talep olduğunu söyleyen Çakıcı, yerli halkın hurmayı sadece Ramazan ayında tükettiğini yabancı turistlerin ise normal zamanlarda da tatlı niyetine aldığını ifade etti.

Cezayir hurmasının kilosunun 100 TL olduğunu söyleyen Çakıcı, "Kudüs hurmasının çeşitleri 170 TL ile 400 TL arasında değişiyor. Bağdat hurması ve cennet hurması var. Bizim Türkiye’nin kendi hurması var. Fiyatı 250 TL ama genel olarak cennet hurmasını değil de Kudüs’ü tercih ediyorlar. Arap ülkesinden gelen hurmalar talep ediliyor" ifadelerine yer verdi.

22 Mart 2023 Çarşamba akşamı ilk sahura kalkılacak.

Özlem Ceylan- Dilek Şahin