BALIKÇILAR YENİ AV SEZONUNA HAZIR!

Denizlerde av yasağının kalkmasıyla birlikte Edirne'deki Balıkpazarı esnafı, tezgâhlarını yeni sezon için hazırladı. Koronavirüs nedeniyle av yasağından önce erken paydos eden balıkçılar denizlerde bu yıl daha çok balık bekliyor.

BALIKÇILAR YENİ AV SEZONUNA HAZIR!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1 Eylül itibariyle av yasağının kalkmasıyla balıkçılar ‘Virabismillah’ diyerek denize açılacak. Tezgahlarda hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar istavrit ve hamsi de bolluk bekliyor.

Bol ve bereketli bir sezon beklediklerini söyleyen Pazar esnaflarından Sait Sivri, “Tezgâhlarımızı temizledik, temizledik, süsledik. Bu yıl istavrit ve hamsinin bol olacağını düşünüyoruz. Denizlerde palamut da görülmüş. İnşallah bol balıklı bir sezon geçiririz.” Dedi.

40 yıldır Edirne’de balıkçılık yaptığını belirten Hasan Ustaeğer, balıkçılara hayırlı bir sezon olması temennisinde bulundu.

Balıkların bol olacağını dile getiren Balıkçı Münir Paker, “Tüm hazırlıklarımızı tamamladık. İnşallah balık bol fiyatlar da ucuz olur.” Şeklinde konuştu.

Burcu Temel