‘Aydi' Kırkpınar'a

Kırkpınar'ın en önemli unsurlarından biri olan 20 davul, 20 zurna ve ekip şefiyle 41 kişilik davul zurna ekibi, bunaltan hava sıcaklıklarına rağmen vatandaşları Kırkpınar'a davet etmek için ziyaretlerine başladı.

‘Aydi' Kırkpınar'a
TAKİP ET Google News ile Takip Et

657’ncisi düzenlenen Kırkpınar’a vatandaşları davet etmek için ziyaret eden davul zurna ekibi sıcak havada zorlansalar da kısa molalar vererek ziyaretlere kaldıkları yerden devam ediyorlar.

Davul zurna ekibinin, Kırkpınar’a davet etmek için gerçekleştirdikleri esnaf ziyaretleri eğlenceli anların yaşanmasına neden oldu.

“İstekte bulundular”

Çarşı esnafı ekipten tempoyu arttırmalarını isteyerek, çalınan parçalarla eğlendi. Esnaflar, bahşiş verme konusunda da bonkör davrandı.

Her Yıl Farklı Ama Heyecan Aynı”

Her yıl gerçekleşen Kırkpınar’ın birbirinden farklı olduğunu fakat yaşattığı heyecanının aynı olduğunun altını çizen ekibin 50 yıllık Şefi Fahrettin Zurnacı şunları kaydetti: “Eski Kırkpınarlarla şimdikiler arasında tabii ki çok fark var. Ama yaşanan heyecan hep aynı güzellikte. Çayır alanına adım attığımda eski anılarım gözümde canlanıyor. Mutlu oluyorum. Umarım bu gelenek hep devam eder” diye konuştu.

Geleneği sürdüren ekibin 50 yıllık Şefi Fahrettin Zurnacı, Çorlu’daki kaza sebebiyle davulların çalınmasının iki gün ertelendiğini ve kaza nedeniyle Kırkpınar’ın biraz buruk geçeceğini fakat yine de geleneği devam ettirmeleri gerektiğini söyledi.

İpek Deniz