Avrupa Birliği projesine girdi

Trakya Üniversitesi Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında hazırlanan, Leonardo Da Vinci Ortaklık Projesi'ne kabul edildi.

Avrupa Birliği projesine girdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Trakya Üniversitesi Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında hazırlanan ''Müzelerin, kütüphanelerin ve arşivlerin hayat boyu öğrenmeye katkısı'' adlı proje Leonardo Da Vinci Ortaklık Projesi'ne kabul edildi.

2 yıl olan uygulanacak proje 1 Eylül 2013 tarihinde sona erecek. Proje kapsamında Letonya, Litvanya, İtalya, Fransa, Polonya ve Almanya'daki müze, kütüphane ve galerilerle uluslararası düzeyde ortak faaliyetler düzenlenecek. Avrupa Birliği Bakanlığı'nın 2011 başvuru döneminde kabul ettiği tek Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projesi olan ''Müzelerin, kütüphanelerin ve arşivlerin hayat boyu öğrenmeye katkısı'' projesiyle müzelerin, kütüphanelerin ve arşivlerin hayat boyu öğrenme sürecindeki rollerinin belirlemesi, müzelere, kütüphanelere ve arşivlere dijital teknoloji araçlarıyla erişimi teşvik edilmesi, müze, kütüphane ve arşiv çalışanları ile bu kurumların ziyaretçilerinin hayat boyu öğrenme deneyimlerinin arttırılması hedefleniyor. Proje kapsamında Sağlık Müzesi'nin uluslararası düzeyde tanıtımına da katkı sağlanacak.