'Ataka'nın çözüme yönelik tepkisi'
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Bulgaristan'da namaz kılanlara yapılan saldırılarla ilgili olarak aklım selimin kazandığını ifade ederek "Oradaki müftülük sorunu çözüldü, buna üzülenlerde tepkilerini gösterdiler" dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Regaip Kandili dolaysıyla Selimiye Camii'ndeki kutlama programına katılmak için Edirne'ye geldi. İlk olarak Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu'ndaki Kuran kursunu bitiren öğrencilerin törenlerine katıldı. Kursiyerlere kurs bitirme belgelerini veren Görmez daha sonra Edirne Valiliği'ne geçti. Burada Vali Gökhan Sözer'i makamında ziyaret eden Görmez, Batı Trakya'da yaşayan soydaşların isteği üzerine Regaip Kandili kutlamalarını Edirne'de yaptıklarını söyledi. Kandil kutlama programına Batı Trakya'da yaşayan otobüslerle çok sayıda soydaşın geleceğini belirten Görmez şunları söyledi:"Yurt dışında yaşayan soydaşlarımız bizden yakın bir yerlerde kutlama yapılmasını istediler. Özellikle Bulgaristan ve Yunanistan'daki soydaşlarımız 'Yakında bir kandil kutlasınız da, bizde size gelsek' dediler. Hem Batı Trakya'dan hem de Bulgaristan'dan 40 otobüs gelecekler. Selimiye Camii'ne gelecekler"
TEPKİ GÖSTERİYORLAR
Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da ırkçı ve aşırı milliyetçi görüşleriyle tanınan ATAKA partisi, Banya Başı Camisi'nde namaz kılanlara saldırmıştı. Bu saldırının çözüme yönelik bir tepki olduğunu belirten Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Oralarda uzun süreden beri bir müftülük sorunu vardı. Allah'a ham olsun aklı selim hakim oldu ve müftülük sorunu çözüldü. Ama çözüm olması bazılarını üzdü. Onlarda tepkilerini gösteriyorlar. İnşallah ben aklı selimin her alanda egemen olacağını düşünüyorum" diye konuştu.
Gazetecilerin, Roman ilahi grubunun kutlamalarda yer alacağını ve bunun diyanetin Roman açılı olarak görüldüğünü sorması üzerine Başkan Mehmet Görmez, "Bu tamamen kandil açılımı, onları bir izleyin" demekle yetindi.
Ziyarette Edirne Valisi Gökhan Sözer, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e mis sabunu ve Selimiye Camisi'nin minyatür işlemeli kristal biblosunu armağan etti.