Arazilerinin el değiştirilmesi ses getirdi

Gazetemizin gündeme getirdiği tarım arazilerinin el değiştirilmesi konusu Edirne'de ve Trakya bölgesinde büyük yankı yaptı. Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu: "Bölgemizde, arazilerin el değiştirmesi, son 10 yıldan beri uygulanan niteliksiz ve tutarsız tarım politikalarının sonucudur"

Arazilerinin el değiştirilmesi ses getirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gazetemizin gündeme getirdiği tarım arazilerinin el değiştirilmesi konusu Edirne’de ve Trakya bölgesinde büyük yankı yaptı.

Edirne Haber Gazetesini arayan birçok kişi sadece Ziya Organik Tarım İşletmeleri A.Ş’nin değil, daha değişik bazı kişi ve şirketlerin de Edirne ve bölgesinde toprak topladığını söyledi.

Özellikle Kapıkule yönündeki Kemalköy, Yenikadın, Eskikadın ve Budakdoğanca köyleri ile Bosna Köy’ünde tarım arazilerini satın aldığını ifade etti.

Bu arada Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, Edirne Haber Gazetesine yaptığı açıklamada, “Bölgemizde, arazilerin el değiştirmesi, son 10 yıldan beri uygulanan niteliksiz ve tutarsız tarım politikalarının sonucudur” dedi.

Satın alınan 180 bin dekar arazinin çok olmadığını, tarım yapılması halinde de bir sorun olmayacağını anlatan Gaytancıoğlu, şöyle devam etti:

Tarımsal desteklemelerin azalması, başta mazot ve gübre olmak üzere tarımsal girdi fiyatlarının yüksekliği, buğday, ayçiçeği ve çeltik gibi bölgemizde yetiştirilen ürünlerin fiyatlarının neredeyse son 10 yılda pek fazla değişmediği bir ortamda üreticilerimizin üreterek, çalışarak borçlarını dahi ödeyemez duruma gelmeleri, maalesef toprak satışlarını hızlandırmıştır. Yıllık ödemeli traktör, biçerdöver, silaj makinesi, balya makinesi vb., tarımsal alet alım kredileri ile, tarla ipoteği kredileri ile, sözüm ona kredi kartı kolaylıkları ile sözde ödeme rahatlığına ve rehavetine sokulan çiftçilerimiz, Devletin elini tarım piyasalarından çekmesiyle tek çare olarak topraklarını satmak durumundadırlar.”