Yurda giriş yapan gurbetçiler duygusal anlar yaşadı

Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşlarının yaz tatilini ve yıllık izinlerini geçirmek üzere Türkiye'ye gelişleri sürüyor. Edirne'deki Kapıkule, Pazarkule, İpsala ve Hamzabeyli sınır kapılarında gurbetçi yoğunluğu dikkat çekerken, alınan önlemler sayesinde geçişlerin hızlı ve sorunsuz gerçekleştiği bildirildi.

TAKİP ET

Anavatanlarına kavuşmanın sevincini yaşayan gurbetçiler, işlemlerin kolaylaştırılmasından duydukları memnuniyeti dile getiriyor. Yurda giriş sırasında duygusal anlar yaşayan bazı vatandaşlar, uzun süredir hasret kaldıkları topraklara kavuşmanın heyecanını yaşıyor.

Almanya'dan gelen Nevzat İşler, yıllar sonra Türkiye'ye gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, 'Sınırdan geçtikten sonra Türk bayrağını ve camiyi görünce tüylerim diken diken oldu. İçimiz bir başka oluyor. Bu yıl hasret gidereceğiz. Vatandan uzak kalmak gerçekten çok zor. Sıla yolunun hissi ise tarif edilemez,' dedi.

Hollanda'dan gelen Feyza Şeker ise memleketi Gaziantep'e gitmek üzere yola çıktığını belirterek, 'Her yaz tatilini Türkiye'de geçiriyoruz. İzinlerimizi buna göre ayarlıyoruz. Bu yıl sınır kapısından çok rahat geçtik. İlk işim anneme sarılmak olacak. Gurbette en çok aile özleniyor.' ifadelerini kullandı.

METEHAN ALPAY

Bakmadan Geçme