'Yapılacak iş ekonomiyi yeniden üretir hale getirmek'

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu İl başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

TAKİP ET

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu İl başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.Gaytancıoğlu İstanbul seçimlerinin yanı sıra, hasat dönemi, ekonomi ve yağ bitkisi olan kanoladaki sıkıntılara değindi. Türkiye Cumhuriyeti'nin çok ciddi sorunları olduğunu iddia eden Gaytancıoğlu;yapılacak işin ekonomiyi yeniden üretir hale getirmek ve işsizliği çözmek olduğunu söyledi.

“Muhalefet olarak her zaman desteğe hazırız”

Cumhuriyet Halk Partisi'nin erken seçim istemediğini dile getiren Gaytancıoğlu;“geçtiğimiz yıl bir seçim yapıldı. Bu seçimlerin süresi 5 yıldı. 2023'e kadar görevde olan bir iktidar var. Ama Türkiye'yi bu halden kurtarmak istiyorlarsa biz de muhalefet olarak her zaman desteğe hazır olduğumuzu söyledik. Cumhuriyet Halk Partisi muhalefette de kalsa iktidar da olsa her zaman görevini yapar. Bizim için yerel seçimler bitmiştir” dedi.

En kaliteli buğday bölgemizde”

İl Başkanı Fevzi Pekcanlıve Merkez İlçe Başkanı Nedim İşcanile birlikte toprak mahsullerinin de içinde bulunduğu Edirne Ticaret Borsası'nı ziyarete gittiklerini söyleyen Gaytancıoğlu; “Oradaki işleyişe ve ürün alımlarına baktık. Rekolte ile ilgili bilgiler aldık. Buğday piyasasını gezdik. Trakya'da rekoltemiz yüksek. En kaliteli buğday bölgemizde yetişti bilgisini de aldık. Bu da çiftçilerimiz adına güzel bir haber oldu. Ama unutmayalım fiyat bin 250 civarında seyrediyor. Türkiye'de bir buğday açığı yaşanacak ve bu da ithalat ile kapanacak” açıklamasında bulundu.

“En önemli sorunlardan birisi işsizlik”

Vatandaşların demokratik parlamenter sisteme alıştığını dile getiren Gaytancıoğlu; “Telefon açtıklarında milletvekiline ulaşmak ister, milletvekilinden TBMM'de kendi sorununu dile getirir bir halde görmek ister. Türkiye'nin gündeminde emeklilikte yaşa takılanlar ve intibak sorunu varken, TBMM'nin de bu sorunlarla uğraşması gerekir. TBMM'nin şuanda uğraşması gereken sorunlardan en önemlisi işsizliği çözmektir. Hükümetin bu çözümü arayışına destek vermek ve yardım etmektir. Türkiye Cumhuriyeti'nin çok ciddi sorunları var. Bir an önce parlamenter sisteme geçilmesi gerekir.Yapılacak iş ekonomiyi yeniden üretir hale getirmek ve işsizliği çözmektir. Son bir haftada elektriğe, çaya-şekere, mazota ve birçok şeye zam geldi. Ama sorunlara her şeye zam yaparak değil, üretimi arttırarak çözüm bulmalıyız” ifadelerine yer verdi.

Günümüzde yüzde 35'ler civarında enflasyon olduğunu söyleyen Gaytancıoğlu,emekliye, memura, askeri ücrete yapılan zamların yeterli olmadığını veinsanların gelir kaybına uğradığını söyledi.

Kanola İçin TMO Çağrısı

Kanolanın bölgemizde önemli bir yağ bitkisi olduğunu belietenGaytancıoğlu;“Türkiye'nin ciddi yağ açığı varken geçen sene 2 bin 400 civarında olan kanola bugün 1 lira 90 kuruşlara kadar geriledi. Bunun da nedeni üretimin desteklenmemesi ve planlanmamasından kaynaklanmaktadır. Nasıl ki buğday fiyatları biraz aşağı düşüyorsa toprak mahsulleri ofisi devreye giriyorsa kanola için de bu olması gerekir. Çünkü ciddi oranda yağ açığı var. Bu açığın kapatılması gerekir. Ayçiçeği de ciddi anlamda zarar gördü tarlalar bozuldu. Çiftçiler görmezden gelinmemeli ve mağduriyetleri giderilmelidir” açıklamasında bulundu.

658'incisi düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin güzel geçmesini dileyen Gaytancıoğlu; aynı zamanda 01 Temmuz Kabotaj Bayramını da kutladı.Düzenlenen toplantıya CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ve Merkez İlçe Başkanı Nedim İşcan da katıldı.

Özlem Ceylan

Bakmadan Geçme