Yağışlar debileri yükseltmedi
Edirne'de son günlerde etkili olan yağışlara rağmen Tunca ve Meriç nehirlerinin debisinde dikkat çekici bir düşüş yaşandı. Devlet Su İşleri (DSİ) verilerine göre, geçtiğimiz aya kıyasla Tunca Nehri'nin debisi yüzde 10 azalarak 10 metreküp/saniyeye, Meriç Nehri'nin debisi ise yüzde 40 azalarak 95 metreküp/saniyeye geriledi.
Edirne'de binlerce dönüm tarım arazisine su sağlayan Tunca ve Meriç nehirlerinin debisi düşüşe geçti.
Son günlerdeki yağış miktarına bağlı olmadığını, kış aylarında yeterli yağış alınamamasının ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinin de kuraklığa neden olduğunu belirtiyor.
Son yıllarda etkili olan yağışların yanı sıra hava sıcaklığının da mevsim normalleri üzerinde seyretmesi kuraklığa neden oluyor. Kış aylarında istenilen yağışların gerçekleşmemesi nehir debilerini doğrudan etkiliyor.
DSİ verilerine göre Tunca Nehri'nin debisi geçtiğimiz aya göre yüzde 10 düşerek 10 metreküp/saniye akıyor.
Meriç Nehri'nin debisi ise geçtiğimiz aya göre yüzde 40 düşerek 95 metreküp/saniye ölçüldü.