'Türkiye'de avukat olmak zor'

Edirne Barosu staj eğitim komisyonu tarafından Baro Konferans Salonu'nda avukatlık kanunu,avukatlık meslek ilke ve kuralları, hukuk ve mesleki sorunlar ile ilgili söyleşi düzenlendi.

TAKİP ET

Edirne Barosu staj eğitim komisyonu tarafından Baro Konferans Salonu'nda avukatlık kanunu,avukatlık meslek ilke ve kuralları, hukuk ve mesleki sorunlar ile ilgili söyleşi düzenlendi. İstanbul Barosu eski başkanlarından Turgut Kazan, stajyer avukatlara, Türkiye'de avukat olmanın çok zor olduğunu söyleyerek, “Bunu bilerek başlamanız gerekiyor. Ama aynı zamanda kendinizi yetiştirirseniz çok keyif verici olur. Adalet hak arama ve savunma çabası insanın içgüdüsel bir ihtiyacıdır” dedi.

“Meslektaşlarımızın donanımlı olmasını istiyoruz”

Edirne Baro Başkanı Alper Pınar yaptığı konuşmada,başkanlığa seçildikten sonra hayalinin baroyu çok etkin eğitimlerle donatmak istediğini ve hayalinin ilkini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek; “Baroyu çok etkin bir şekilde eğitimlerle donatmak istiyorduk. Meslektaşlarımızın donanımlı ve birikimli olmasını istiyorduk. Hukuk tarihinde yeri olan insanları hukukçularımızla baromuzda buluşturmak istiyorduk. Aklıma gelen ilk isim Avukat Turgut Kazan oldu. Bazı insanlara dokunmadan,sesini duymadan gerçek olup olmadığını anlayamıyorsunuz. Bizim için de böyle bir insan. Kendisini tanıdığımda çok mutlu oldum kendisi de bizim davetimizi kabul etti. Kendisini baromuzda genç avukatlarımızla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Teknoloji gelişiyor, hukuk da buna ayak uyduruyor. Sürekli dikey bir büyüme var. Hukukçunun da bunun dışında kalması düşünülemez. Çok yakın bir gelecekte hukukun teknolojiyle daha entegre olacağını düşünüyorum. Teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin bu gibi tarih bilgisi olan insanlardan bilgi almak gerekir diye düşünüyorum. Bu söyleşilerin ilki ve benim için çok önemlisi. Bundan sonra inşallah böyle üstatlarımızla buluşmaya devam edeceğiz.” Dedi.

Avukat Turgut Kazan, stajyer avukatlarla söyleşi gerçekleştirmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek; heyecanlanmanın önemli olduğunu ve heyecan varsa mesleğe daha iyi konstanre olunduğunu ifade etti.

Kazan, Türkiye'de avukatların hep ayakta olduğunu ve ayakta konuşmak zorunda olduğunu fakat dünyada böyle bir zorunluluk olmadığının altını çizerek başladığı konuşmasında, aslında avukatların ne dediğine, ne sunduğuna, açıklamasına bakıldığını belirtti.

“Hedefinizi şimdiden belirleyin”

Avukat Turgut Kazan konuşmasında avukatlık mesleği ile ilgili şu bilgilere yer verdi; “Hukuk devletinde avukatın büyük önemi vardır. Mesleğe yeni başlayan arkadaşlarla hukukun izini ve avukatlık mesleğini konuşmak, mücadeleci yanını tartışmak ve anlatmaktan büyük mutluluk duyuyor ve beni buraya davet ettikleri için Baro Başkanlığı'na teşekkür ediyorum. İyi avukat olmayı şimdiden kararlaştırın ve stajınızı da ben iyi avukat olacağım diye sürdürün. İyi avukat olmadıktan sonra bir önemi yoktur. Türkiye'de avukat olmak çok zordur. Bunu bilerek başlamanız gerekiyor. Ama aynı zamanda kendinizi yetiştirirseniz çok keyif verici olur. Adalet hak arama ve savunma çabası insanın içgüdüsel bir ihtiyacıdır. Başlangıçta her insan kendisi haklılığını aramaya ve savunmasını yapmaya çalışıyordu. Başlangıçta avukatlık diye bir şey yoktu. Herkes kendi hakkını savunmaya çalışıyordu. Bunun yetmediği görülünce o ihtiyaçtan bu avukatlık mesleği doğmuştur. Kendisini anlatamayan insan haklılığını kanıtlayamamış oluyordu. Kısacası uyuşmazlıklar yumrukla çözülemediği için avukatlık mesleği doğmuştur”

Edirne Barosu Konferans Salonunda düzenlenen söyleşi programı, Stajyer avukatların,meslek ile ilgili takıldıkları ve merak ettikleri konuları sormaları ile sona erdi.

Özlem Ceylan

Bakmadan Geçme