Tırcılar isyanda

'Su yok, ekmek yok, tuvalet yok, yetkililer hiç yok' TEM otoyolunda 20 Kilometrelik kuyruk oluşturan Tır sürücüleri bu çilenin bitirilmesini istiyor.

TAKİP ET

Kapıkule sınır kapısında Tır kuyruğu 20 Kilometreyi geçti. Dünden bu yana beklediklerini belirten Tır sürücüleri sıcak altında piştiklerini, ekmek ve sularının kalmadığını belirterek, “Bir Allah'ın kulu gelip bir ihtiyacınız var mı diye sormuyor. Biz bu devlete para kazandırıyoruz ama yüzümüze bakan bile yok” dediler.

TEM otoyolu Kapıkule istikametinde dünden bu yana beklediklerini ve daha en az iki gün bekleyeceklerini belirten Tır sürücüleri, yetkilileri göreve çağırdı. Uyuma gibi en doğal ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını belirten Tır sürücüleri, “Uyumaktan vazgeçtik. Tuvalet yok, suyumuz azaldı, ekmekler bayatladı. Bununla birlikte bir tek yetkili gelip haliniz nedir diye sormuyor. Bu memleketin yetkilisi yok mu? En temel ihtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz. Kimi arasak kapı duvar. Cumhurbaşkanımızı mı arayalım?” diyerek, temel ihtiyaçların karşılanması için yardım istediler.

“MAZOTU YOL ÜZERİNDEKİ BİR BENZİNLİKTEN ALALIM”

Kuyrukların önemli nedenlerinden bir tanesinin ucuz mazot olduğunu belirten Tır sürücüsü Tevfik Önder, “15 yıllık tır sürücüsüyüm ama son yıllarda çektiğimiz çile en üst düzeye çıktı. Buraya geleli 2 gün oluyor ve Çarşamba gününden önce çıkma şansımız yok. Uyku yok, en temel ihtiyaç için tuvalet yok. Bu bölgeye seyyar tuvaletleri niye koymuyorlar. Ekmek ve su almak istesek gezici market canı istediği zaman geliyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Kuyruklar Bulgar'dan da kaynaklanıyor ama öncelikle Kapıkule'de ucuz mazot sorunu çözülmeli. Devlet yol güzergahına yapacağı benzinlik ile mazotu buralarda vermeli. Hatta en az iki benzinlik yapılmalı. Çünkü mazot kuyruğuna giren bir araç işlemleri en az 45 dakika fazlalaştırıyor. Bununla birlikte Dozvola konusu acilen çözülmeli. Bu iki konu çözüldüğüne işlemlerin daha çabuk yapıldığı görülecektir.” Dedi.

Gözde Kabasakal

Bakmadan Geçme