TED EDİRNE KOLEJİ EĞİTİM ZİRVESİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
TED Edirne Koleji, 16. vakıf başkanları, yönetim kurulu başkanları ve kurucu temsilcileri toplantısına ev sahipliği yapacak. Hazırlıkların devam ettiğini söyleyen TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba, Bu toplantıyı Edirne'de bir eğitim zirvesi olarak da değerlendirdiklerini belirtti.
Türk Eğitim Derneği, 16. Vakıf Başkanları, Yönetim Kurulu Başkanları ve Kurucu Temsilcileri Toplantısı Edirne'de gerçekleştirilecek. 93 yıllık bir kurum olan Türk Eğitim Derneği, tüm yöneticileri, okullarının kurucu ve kurucu temsilcileri, vakıf başkanları ve mezun dernekleri ile Edirne'ye çıkarma yapıyor.
TED Edirne Koleji'nin ev sahipliğinde düzenlenecek toplantıda Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Üyesi Sn. Selçuk Pehlivanoğlu, TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu ve birer TED mezunu olarak Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, TAV Havalimanlanları CEO'su Sani Şener başta olmak üzere iş ve eğitim dünyasından 100 kadar önemli isim 3 gün boyunca eğitime dair önemli konularda tartışma yapacak.
12 Kasım Cuma günü başlayacak olan program kapsamında Edirne'ye gelecek olan misafirler için Üç Şerefeli Cami, Eski Cami, Selimiye Camii ve Hünkâr Mahfili, İslam Eserleri Müzesi, Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Taş Odalar, Osmanlı Mezarları, II. Bayezid Külliyesi ve Sağlık Müzesi, Edirne Saray Alanı Ören Yeri, Sarayiçi-Kırkpınar Er Meydanı ve Karaağaç olmak üzere şehir gezisi de gerçekleştirilecek.
“Hazırlıklarımız tüm hızıyla devam ediyor”
TED Edirne Koleji'nin eğitim serüveninin 2018 yılı başında başladığını söyleyen TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba, yeni kurulan bir okul olmalarına rağmen sanki 93 yıldır varmışçasına eğitim öğretim faaliyetlerine devam ettiklerini aktardı.
Türk Eğitim Derneği çatısı altında bulunan 41 okulun kurucuları ve kurucu temsilcilerinin Edirne'de yapacağı toplantı içi hazırlık yaptıklarını ifade eden İba, yaklaşık 106 misafiri Edirne'de ağırlayacaklarını belirtti.
Türk Eğitim Derneği'nin 41 kurucusu, Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, Türk Eğitim Derneği bölüm başkanları, bürokratları ve TED Üniversitesi rektörü, 6 TED mezunu derneğin yöneticilerinin TED Edirne Koleji ev sahipliğinde düzenlenecek toplantıya katılacağını söyleyen İba; “Türk Eğitim Derneği'nin mezun ettiği bir sürü iş insanı, bürokrat bulunmakta. Bunların hepsi çok kıymetli görevler icra etmekte. Ama ikisi bizim de tanıdığımız değerli Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Denizbank CEOSU Hakan Ateş, kurucularımızla bir takım değerlendirmeler yapacaklar. Bir takım eğitim toplantılarında rol alacaklar. Kendilerini sabırsızlıkla bekliyoruz. Okulumuzda hazırlıklar tam gaz devam etmekte” dedi.
“Bu toplantıyı Edirne'de bir eğitim zirvesi olarak değerlendiriyoruz”
Bu toplantıyı Edirne'de bir eğitim zirvesi olarak da değerlendirdiklerinin altını çizen İba, çok ses getirecek ve fayda sağlayacak bu toplantıya ev sahipliği yapmaktan mutluluk ve gurur duyduklarını aktardı.
Edirne'den Hatay'a TED Koleji'nin bulunduğu her ile Edirne ile ilgili mesaj göndermek ve kente bir katkıda bulunma misyonuna sahip olduklarını dile getiren İba; “Bu geleneksel olarak her yıl yapılıyor. Burada Eğitim öğretim sistemi ve okullarımızın durumu ile ilgili birbirimizle daha kaynaşma ve eğitimle alakalı güncel konuları istişare etme imkânımız da olmuş oluyor. Program kapsamında misafirlerimiz Perşembe akşamı gelmeye başlayacak. Gece konakladıktan sonra 12 Kasım günü saat 09.00'da okulumuzda toplantılar başlayacak. Akabinde 1 günlük bir ara vereceğiz. Bu arada misafirlerimize şehrin tanımı amaçlı bir turizm gezisi planladık. Edirne'nin değerleri tatlıları ve lezzetlerini de görsünler istedik” ifadelerine yer verdi.
“Edirne'nin de gerekli ev sahipliği yapacağına inancımız tam”
14 Kasım Pazar günü eğitim öğretime dair ne varsa bunların değerlendirmesi ve tartışmasının yapılacağını belirten İba; “Biz genç bir okul olarak kısa sürede sayısını bir önceki yıla göre yüzde 65 arttıran ve bunun yanında LGS sınavında kısa bir sürede olmasına rağmen Türkiye'de 94 tane Türkiye birincisi çıktı bunların 2 tanesi bizim okulumuzdan oldu. Çeşitli bir sürü alanda dereceler yapan öğrencilerimiz var. Edirne'nin ve camianın yakından takip ettiği kürek sporu ile ilgili yaptığımız çıkışlarla gündeme gelen bir okuluz. Biz çocuklara eğitim vermenin yanında bulunduğu şehirle bütünleşen bir yapıyız. Biz bunu sadece bu binanın duvarları arasında değil bunun sınırlarını aşarak gerek bulunduğu il gerekse bulunduğu bölgede katkılar sağlayarak her yıl çıtayı biraz daha yukarıya koyarak ilerleyen bir yapı. Bu sadece Edirne özelinde değil 41 ilde de aynı şekilde. Biz böyle bir ev sahipliğinden son derece mutlu olduk. Edirne'nin de gerekli ev sahipliği yapacağına inancımız tamdır. İnşallah gelecek olan misafirlerimizin de Edirne'nin hatıralarıyla tatlılarıyla ve lezzetleriyle buradan ayrılmalarını diliyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.
“Başarılı gençler yetiştirmek için büyük emekle çalışıyoruz”
Türk Eğitim Derneği'nin vakıf başkanı, yönetim kurulu başkanları, kurucu temsilcileri ve iş dünyasının önemli isimlerinden oluşan toplantıya ev sahipliği yapmaktan mutlu ve gururlu olduklarını söyleyen TED Edirne Koleji Kurucu Müdürü Arzu Aydın, bu camianın içerisinde yer alacak başarılı gençler yetiştirmek için büyük emekle çalıştıklarını ifade etti.
“Onların burada oluşunu kendimize bir ödül gibi düşünüyoruz”
Bu toplantının Edirne'de düzenlenmesinin ve misafirlerin TED Edirne Koleji'nde olmasının çok önemli olduğunu dile getiren Aydın; “Bu değerli konuklar, Türk Eğitim Derneği'nin Cumhuriyet yıllarına dayanan vizyonunu Türkiye'nin birçok yerinde geliştirerek devam ettirmek amacıyla yaktıkları meşalelerle çağdaş gençleri yetiştirmek için büyük adımlar atmış iş insanları. Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu başta olmak üzere iş dünyasının çok önemli isimleri de bu toplantıda yer alacak. Bu misafirlerin TED Edirne Koleji'nde olması bu anlamda da bizim için çok önemli. Onların burada oluşunu kendimize bir ödül gibi düşünüyoruz. Yaklaşık 100'ü aşkın konuğumuzu 3 gün boyunca Edirne'de ağırlayacağız. Okulumuzda yaptığımız işleri anlatmak ve Edirne'mizi onlara tanıtmak istiyoruz. Bizim çocuklarımızla ilgili hayalimiz ileride iş dünyasının isimleri arasında yer alacaklarını hissetmelerini istiyoruz. Çocuklarımız birçok TED mezununun nerelerde ne iş yaptığı konusunda bilgisi var. Bu da çok hoşumuza gitti. O ruhu çocuklarımıza yaşatmış olmak çok gurur verici” şeklinde açıklamada bulundu.
Gerçekleşecek toplantı ile Edirne'nin turizmine de katkı sağlaması hedefleniyor.
TED Edirne Koleji'nin ev sahipliğinde 3 gün boyunca devam edecek ve 12 Kasım Cuma günü başlayacak olan toplantı 14 Kasım Pazar günü sona erecek.
Özlem Ceylan