Şehir İçi Ulaşıma ‘HES' Ayarı
İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen ‘Şehir İçi Toplu Ulaşımda HES Kodu Sorgulama' konulu genelge gönderildi. Valiliklere gönderilen genelge ile koronavirüs salgınıyla mücadelede hastalık tanısı konulmuş ya da temaslı durumdaki kişilerin toplumdan izole edilmesi amaçlanıyor.
Başta belediyeler olmak üzere ilgili diğer kurumlar tarafından yürütülen her türlü şehir içi toplu ulaşım araçlarıyla yapılan seyahatlerde kullanılmak üzere kişiye özel hale getirilmiş seyahat kart sistemleri ile Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar uygulaması arasında gerekli entegrasyon sağlanacak.
Koronavirüs tanısı konulan ya da temaslı durumunda olan vatandaşlara ait varsa kişileştirilmiş seyahat kartlarıizolasyonsüresi boyunca otomatik olarak askıya alınacak. Koronavirüs tanılı ya da temaslı olması nedeniyle izolasyonda olması gerektiği kendisine bildirilmesine rağmen şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullandığı tespit edilen vatandaşlara ise idari yaptırımlar uygulanacak.
Ogün Kurkan