Sadece Edirne ve Sakarya'da
Kaybolmakta olan el sanatları arasında yer alan süpürge imalatı sektörü, sadece Edirne ve Sakarya Ticaret Borsalarında aktif durumda bulunuyor.
Sakarya Ticaret Borsası, Süpürge İmalatı ve Toptan Ticareti Meslek Komitesi üyeleri Edirne Ticaret Borsası'nı ziyaret etti.
Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyeleri Nihat Yılmaz ve Vedat Aslan ile Komite Başkanı Emrullah Manastır, Komite Üyeleri Mehmet Çeçel, İbrahim Süvari ve Yunus Kopsalı'dan oluşan heyet, gerçekleştirdikleri ziyaret programı kapsamında Edirne Ticaret Borsası'na ait Süpürge Teli, Hububat ve Yağlı Tohumlar ile Canlı Hayvan Satış Tesislerini yerinde inceledi.
Edirne Ticaret Borsası'nı temsilen Meclis Başkanı Fedai Canım, Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferudun Çatalçekiç ve Yönetim Kurulu Üyesi Efgan Döşlüoğlu ziyaret programında hazır bulundu.
Süpürge teli satış tesislerinde gerçekleştirilen salon satışlarını izleyen ve sonrasında süpürge imalathanelerini gezerek incelemelerde bulunan heyet, Edirne Ticaret Borsası'na üye meslek mensuplarıyla bir araya gelerek, sektörün mevcut durumu ve geleceği konularında karşılıklı fikir alış verişinde bulundu.
Heyet, Edirne Ticaret Borsası tarafından gerçekleştirilen faaliyetler ile gerçekleştirilen ve planlanan projeler hakkında ayrıntılı olarak bilgi alma imkanı buldu.
Kaybolmakta olan el sanatları arasında yer alan süpürge imalatı sektörü, sadece Edirne ve Sakarya Ticaret Borsalarında aktif durumda bulunuyor.