Onlar sıcaktan şikayetçi değil

Dondurma satıcıları sıcakları sorun yapmıyor, aksime mutlu oluyor

TAKİP ET

Son yılların en sıcak günlerini yaşayan ve dün akşam saatlerinde Balkanlar üzerinden gelen yağmur ile bir parça serinleyen Edirne'de, sıcaklardan şikayet etmeyen kesimlerin başında klima satıcıları ve klima tamircileri geliyor. Sıcakların başladığı günden itibaren satışların arttığını belirten beyaz eşya satıcıları,buna bağlı olarak servislerinde işlerinin yoğunlaştığını söylediler. Klima satışları ile birlikte bir çok vatandaşın serinlemek için vantilatör aldığını belirten satıcılar, “ Sıcaklar sayesinde klima satışları arttı, Son yılların en çok satışını yaptığımız dönem oldu” derken, klima servisi sahipleri ise montajlara zaman yetmediğini ve bu gün bir klima alınması halinde en yakın zaman olarak 7 iş günü verdiklerini söylediler.

Klima montajı ile birlikte klima tamirlerinin çok arttığını belirten servis yetkilileri, Genelde zamanında klima bakımı yaptırmayanlar sıcaklar bastırınca bize geliyor ama randevu veremiyoruz. En sık görülen arıza ise klima gazının azalması. İşlerden memnunuz ama zaman sıkıntısı bizi üzüyor” dediler.

DONDURMA SATIŞLARI ARTTI

Sıcak hava ile birlikte dondurma satışlarının arttığını belirten esnaf, “Herkes sıcaktan şikayet ediyor ama biz mutluyuz. Dondurma satışları hiç beklemediğimiz kadar arttı” dediler.

Dondurma ile birlikte son bir hafta içinde su satışları da rekor seviyelere çıktı.

Özlem Ceylan

Bakmadan Geçme