Olimpik yürüyüşü yağmurda engelleyemedi
Bedensel Engelliler Atletizm Yürüyüşü ve Uluslar Arası Olimpiyat Komitesi’nin kuruluş yıl dönümünü kutlamak amacıyla düzenlenen “Olimpik Gün Yürüyüşü” yoğun yağış altında gerçekleşti.
Bedensel Engelliler Atletizm Yürüyüşü ve Uluslar Arası Olimpiyat Komitesi'nin kuruluş yıl dönümünü kutlamak amacıyla düzenlenen “Olimpik Gün Yürüyüşü” yoğun yağış altında gerçekleşti.
Edirne Valisi Hasan Duruer'in katılımı ile SGK önünde yağmur altında başlayan yürüyüş, Atatürk Anıtı önünde son buldu.
Türkiye ile birlikte 205 ülkede yapılmakta olan olimpik gün yürüyüşüne Bulgaristan, Yunanistan ve Türkiye'deki engelliler, kurum müdürleri ve Edirne'liler katıldığı etkinlikte Edirne Valisi Hasan Duruer, Dilek Kaynak olimpiyat ateşini yaktı.
Edirne Valisi Duruer, daha sonra yaptığı konuşmada “Engel Sadece bedenlerde değil zihinlerdedir. zihinlerdeki engelli aştığımız taktirde problemleri aşacağımız umut ediyorum” dedi.
Bedensel Engelliler Yürüyüş Tertip Komitesi adına Haluk Kaya da “Ülkeler arası birlikteliği gençleri spora çekmek ve kaynaşmayı sağlamak amacıyla burada bulunmaktayız ”diye konuştu.
Edirne Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Dilek Kaynak'ta düzenlenen etkinlikle emeği geçenlere teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Bedensel Engelliler Atletizm yürüyüşüne katılan sporculara madalya, katkı sağlayanlara ise plaket verildi.