Öğrenciler bulunduğu yerde ders görecek
Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, geçen yıl uygulamaya konulan ve bazı aksaklıklara neden olan Zorunlu Ortak Dersler sisteminde...
Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, geçen yıl uygulamaya konulan ve bazı aksaklıklara neden olan Zorunlu Ortak Dersler sisteminde öğrencilerin bulundukları kampüslerde eğitimlerini sürdüreceklerini açıkladı.
Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, geçen yıl uygulamaya konulan ve bazı aksaklıklara neden olan Zorunlu Eğitim Sistemi'nde öğrencilerin bulundukları kampüslerde eğitimlerini sürdüreceklerini açıkladı.
Prof. Dr. Yener Yörük, Edirne Haber'e yaptığı açıklamada, geçen yıl YÖK dersleri olarak da bilinen Zorunlu Ortak Derslere geçtiklerini, ancak uygulamada bazı aksaklıklar olduğunu ifade etti.
Bu aksaklıkların en başında kampüsler arası ulaşım sorunun ortaya çıktığını anlatan Yörük, bu yeni eğitim ve öğretim yılında buna önlem aldıklarını söyledi.
Yörük, şöyle devam etti:
“Biliyorsunuz Merkezi Eğitim Sistemine geçtik. Zorunlu dersler dediğimiz Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi, İngilizce, Bilgisayar, YÖK dersleri de denilen derslere başlamıştık. Ufak tefek aksaklıklar olmuştu. Kampüsler arası ulaşım açısından. Bu sene yeni derslikler kazandığımız için daha hazırlıklı giriyoruz. Balkan kampüsündeki öğrenciler, Balkan'da ders görsün istiyoruz. Ayşekadındakiler, Ayşekadında görsün istiyoruz. Aynı binada olmasa da kendi yerleşkesinde eğitim görsün istiyoruz. Öğrenciler taşınmayacak. Ortadaki bina da okutmanlar ile öğretim üyelerimize yer yoktu. Üst katı tamamen onlara ayırıyoruz. Orada 40 öğretim üyesi için oda yapıyoruz. Öğrenciler, haftada yarım gün hocalarıyla görüşme fırsatı bulabilecek. Hummalı bir çalışma Senato'nun kararları doğrultusunda devam ediyor.”
DEVAMSIZLIK YAPAN ÖĞRENCİLER
Geçen yıl yaklaşık 9 bin öğrencinin katılımı ile merkezi sınav yaptıklarını anlatan Yörük, şöyle devam etti:
“Bu sınav Trakya Üniversitesi için bir ilk ve Türkiye açısından da bu büyük bir sayı
idi. Kendi içimizde öğrencilerin numarasının, adının yazıldığı cevap kağıdı önüne geldi. Bu büyük bir organizasyondu ve bunun üstesinden geldik. Bu sene bunu daha iyi yapacağız, bu neyi getiriyor bize; ciddiyeti getiriyor ve dersler yapılmıyor, öğrenciler rahat değil gibi şeyleri aşıyoruz. Trakya Üniversitesinde bunlar hiç olmayacak. Kaliteli yapılacak. Öğrencilerimizin İngilizceyi iyi öğrenmelerini istiyoruz. İleride ki meslek hayatlarında bu çok önemli. Gazeteci de olsa, mühendis olsa da, ne alanda olursa olsun İngilizce lazım. İngilizce bilen daha yüksek maaş alıyor, iş buluyor, tabi sadece İngilizce değil bizde balkan dilleri de var. Öğrenciler çift diplomayla da başvurabiliyorlar. Kurslarda açıyoruz balkan dilleriyle ilgili, bunun dışında Türk Dili derslerinde yazım kurallarını, CV yazmayı, iş müracaatlarını, proje yazımları tekniklerini öğretiyoruz.”
YENİ DERSLER
Yener Yörük, Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi, İngilizce, Bilgisayar derslerinin dışında bu yıl da yeni ders olarak Matematik, Fizik ve Kimya derslerinin konulduğunu söyledi.
Yörük, şöyle devam etti:
“Yeni bilgisayar laboratuvarları kuruyoruz. Öğrencilerimizin çok güzel bilgisayar öğreteceğiz. Bunlara sertifikasyon veriyoruz. Bilgisayar işletmeni olabilecekler. İster 4 isterse 2 yıllık mezunlar olsun. Çift diploma ile mezun oluyorlar.
Matematik, fizik, kimya bunları çok önemsiyoruz. Türkiye'de her Üniversite'de olmayan fizik laboratuvarı kuruyoruz. Öğrenciler laboratuvara girdiği an oyuncak gibi rahat kullanımı olacak, mekaniği ve optiğiyle rahatça öğrenecekler. Bu çocuklara dersi sevdirecek. Çocuklar kendileri derse istemeyecekler, adeta yoklama almayacağız. Çünkü öğrencilerin ilk izlenimi önemli. Amacımız öğrencinin seve seve okula gelip gitmesini sağlamak, okulunda güzel dersler görsün istiyoruz. Kaliteli bir yemek yesin istiyoruz. Sosyal donatı olanaklarını arttırıyoruz.
Öğrencilerimizin her türlü rahat edebilmesi için hem bina boyasından tutun dersliklerdeki donanımlarına kadar her şeyi düşünüp gereğini uyguluyoruz. Bazı derslik ve bölümlerde yeni olmamıza rağmen çok iyi gidiyoruz. Ve eksiklerimiz varsa bulup tamamlamaya çalışıyoruz.”