Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı
Türkiye'nin 81 ilinde olduğu gibi Edirne'de de Mısır'ın seçilmiş tek Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı.
Diyanet İşleri Başkanlığınca, Mısır'ın seçilmiş tek devlet eski başkanı Muhammed Mursi'nin vefatı nedeniyle yurt genelindeki merkezi camilerde gıyabi cenaze namazı kılındı.
Mısır'ın Seçilmiş Tek Devlet Başkanı için Cemaat Saf Tuttu
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından, Muhammed Mursi için yurt genelindeki tüm il ve ilçe müftülüklerine, gıyabi cenaze namazı kıldırılması için yazı gönderildi. Bu kapsamda Edirne'de hem Selimiye hem de Eski Cami'de gıyabi cenaze namazı kılındı.
Yaklaşık 100 kişilik bir cemaat saf tuttu ve darbe ile görevinden uzaklaştırılan Mısır Devleti'nin seçilmiş tek Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı.
Ogün Kurkan