LÖSEV farkındalık yürüyüşü düzenledi
Edirne'de, Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında lösemiye dikkat çekmek amacıyla farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi. Etkinlik, Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Edirne Temsilciliği tarafından düzenlendi.
Saraçlar Caddesi'nde bir araya gelen kortej, ellerinde Türk bayrakları ve farkındalık dövizleriyle Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü. Yürüyüşe ilkokul öğrencileri, veliler ve LÖSEV gönüllüleri yoğun katılım gösterdi.
Atatürk Anıtı önünde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programda konuşan LÖSEV Edirne İl Temsilcisi Ceylan Toker, toplumun ve kurumların desteğiyle lösemili çocuklara umut olmaya devam ettiklerini ifade etti.
Toker, 'Bu destekler, vakfımıza kayıtlı sayıları 110 bini aşan lösemi ve kanser tanısı almış çocuklarımız ve ailelerine maddi destek olarak ulaştırılmaktadır. Lösemi, dini, dili, ırkı ne olursa olsun tüm çocuklarda benzer belirtilerle ortaya çıkan ve zorlu bir tedavi süreci gerektiren bir hastalıktır. Çocuklarımız bu süreçte yaklaşık 3 yıl boyunca büyük bir mücadele veriyor. Bizler de onların yanlarında olmaya devam edeceğiz.' dedi.