Kültür Merkezi 1 yıl sonra
Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi Kültür Merkezinin bir yıl içinde bitirileceğini söyledi.
Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Kültür Merkezi inşaat alanında gazetecilere yaptığı açıklamada, merkezin inşaatına istinat duvarlarını örerek başladıklarını söyledi.
Merkezin yapılacağı alanın, toprak kayması riski olan bir bölge olduğunu belirten Sedefçi, toprak kaymasını önlemek için zemini sağlamlaştırdıklarını, kısa bir süre içinde merkezin temellerinin atılacağını ifade etti. Klasik tarzda inşa edilecek 2 katlı merkezin, 3 bin 520 metrekare alan üzerine kurulacağını aktaran Sedefçi, "Bina tamamen beyaz olacak. Saray yavrusu gibi olacak binayı 2014'ün sonunda bitirmeyi planlıyoruz. İnşallah kültür merkezimizi 2014 yılında 29 Ekim ya da 25 kasım tarihinde açacağız" dedi.
Başkan Sedefçi, merkezde resim galerisi, nikah salonu, seminer salonu, toplantı ve kurs salonlarının yanı sıra 750 kişilik çok amaçlı salonun da yer alacağını söyledi.
BİSİKLET YOLLARI YAPILIYOR
Bisiklet yolları yaptıklarını belirten Başkan Sedefçi, bisiklet kullananların trafikte rahat ve güvenli ulaşım sağlaması amacıyla yeni yerleşim bölgesinde bisiklet yolları oluşturduklarını belirtti. Yolların mavi boya ile işaretlenen alanlarının, bisikletçiler tarafından kullanılacağını ifade eden Sedefçi, “Bisiklet kulüpleriyle görüşerek güzergah tespiti yapıldı. Güzergahlar, tamamı maviye boyanarak ve yolun başlangıcına bisiklet resmi çizilerek çift taraflı olarak düzenlenecek” dedi.