Konferans düzenlendi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Edirne İl Müdürlüğünün yürütücülüğünü ve organizasyonunu yaptığı EDES kapsamında "Engelleri Birlikte Kaldıralım Projesi 2.Eğitim Semineri" Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Edirne Huzurevi Müdürlüğü Konferans salonunda gerçekleştirildi.
Edirne Valiliği koordinasyonunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Edirne İl Müdürlüğü tarafından yürütülen "Engelleri Birlikte Kaldıralım Projesi 2.Eğitim Semineri" Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş'ın açılış konuşması ile başladı. Özbaş konuşmasında; "Gerçekleşen proje farkındalık, empati ve bilgilendirme projesidir. Unutmamalıyız ki hepimiz bir engelli adayıyız, bugün sağlıklıyız, peki ya yarın? Hiç birimizin yarın için bir garantisi yok. Engelli vatandaşlarımızı daha iyi anlayabilmek, engelli vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek için "Engelleri Birlikte Kaldıralım Projesi" kapsamında bir farkındalık oluşturabilmek adına burada toplanmış ve "Engelleri Birlikte Kaldıralım Projesi 2.Eğitim Seminerinde" bir kez daha bir araya gelmiş bulunmaktayız. 1.Eğitim seminerinde olduğu gibi, bu eğitimimizde de engelli vatandaşlarımıza karşı pozitif yaklaşımlar, empati yapabilme, engelli vatandaşlarımızın hukuki hakları konuları üzerinde duracağız" dedi. Özbaş'ın konuşmasının ardından kısa farkındalık film gösterimi sunuldu.
Kısa farkındalık film gösterimlerinin ardından, proje kapsamında; Uzman Klinik Psikolog Işıl Altıntaş Uçar; "Empatiyi Anlamak, Engel-Sizsiniz, Onun Dünyası, Canlı Canlı Empatiye Buyrun" konulu eğitim sunumu gerçekleştirirken, Avukat Koray Uymaz "Engellinin Yasal Hakları" konusu üzerine eğitim sunumunu gerçekleştirdi. Yoğun ilgi gören programa, 168 Kişi katılım sağladı.
Eğitimin ardından, katılımcıların soruları cevaplandı, ikramlarda bulunuldu ve katılım sertifikaları verildi.
Haber Merkezi